Laddar

Kristianstadsprofilerna avslöjar – här är deras favorit på julbordet

Vad önskar sig Kristianstads profiler inom nöje, näringsliv och politik i julklapp och vad vill de ha på julbordet? Här får du svaren.

delningar

Nu är julfirandet i full gång i många av stugorna i landet. Även några av Kristianstads mest kända profiler tar ledigt under julen för att umgås med vänner och familj. Här får du svaren på hur de firar och vad de helst önskar sig på julbordet. Har kanske du också någon favorit?

Här är frågorna vi ställt: 1. Vad önskar du dig mest i julklapp? 2. Hur kommer du att fira julen? 3. Vilken är din favorit på julbordet.

 

 

Heléne Fritzon, Migrationsminister och vice justitieminister. Foto: Regeringen

Helene Fritzon (S), migrationsminister från Degeberga: 1. – Tid med barn och barnbarn. 2. – Med familjen. 3. – Risalamalta med dansk körsbärssås.

 

 

Cameron Jai. Foto: Robert Rosén

Cameron Jai, musiker och Idoldeltagare från Kristianstad: 1. – Jag önskar mig en gitarr, en mindre likt den Ed Sheeran har. 2. – Jag kommer att fira både den 24:e och den 25:e tillsammans med flickvännen. Vi firar hemma hos varandra. 3. —Yorkshire Pudding. Den är jättegod och jag äter den inte så ofta.

 

 

Helene Persson. Foto: Henrik Nordell.

Helene Persson, sångerska och känd röst i P4 Kristianstad: 1. – Jag önskar att vi får vara samlade allihopa och att alla får vara friska. 2. – Vi kommer att fira jul i tre dagar, sen får vi bara lata oss. Det blir både firande hos min bror och hemma. 3. – Jag gör min egen inlagda sil och lingonsillen är god. Jag har också receptet på Olle Jönssons (Lasse Stefanz) gräddstuvade grönkål.

 

 

Jens Duvander .Foto: Robert Rosén

Jens Duvander, konditoriägare och vinnare av priset som årets kafé: 1. – Jag önskar mig att få fortsätta vara frisk och lycklig. 2. – Jag firar tillsammans med sonen. 3. – Marsipangrisar droppade i choklad och till det en god Ipa-öl. Då är man i hamn.

 

 

Charlotte Svärd är till vänster på bilden. Foto: Privat

Charlotte Svärd, verksamhetsledare för Handelsstaden Kristianstad: 1. – Julklapparna är inte så viktiga längre! Överraskningar och upplevelser är det bästa numera. 2. – Hemma, med nära och kära. 3. – Janssons och julskinkan.

 

 

Anders Tell.

Anders Tell (S), kommunalråd i Kristianstad: 1. – En bok, ”1918” av Per T Ohlsson. Den handlar om de avgörande besluten som lade grunden för demokratins genombrott i Sverige. För övrigt önskar jag mig bra väglag. Ska köra till mina hemtrakter i norra Östergötland i helgen. 2. – Julafton firas med familjen, hos barn och barnbarn. 3. – Inte lätt att välja en bland alla godsaker, men måste jag välja något får det bli sillen.

 

 

Emil Sigfridsson till högget, här med Sophie Sjörén. Foto: Bildbyrån

Emil Sigfridsson, känd musikalartist från Kristianstad: 1. Jag önskar mig en avkopplande jul. 2. Julen firar jag i fjällen med familjen. 3. Har många favoriter på julbordet. Lite ledsamt att ålen inte finns på det längre.

Relaterade artiklar