Laddar

Kristianstadsprofilen öppnar nytt i Sölvesborg

Efter åtta år på Mäklarringen i Kristianstad har Eva Kraft beslutat sig för att öppna en egen verksamhet. Nu öppnar hon mäklarkontoret i Sölvesborg.

delningar

Eva Kraft är bosatt i Åhus och har arbetat på Mäklarringen i Kristianstad under de senaste åtta åren. Under den tiden har hon lärt känna många människor i bygden, inte minst bland dem som vill köpa och sälja sina bostäder. Östra Göinge har varit en av hennes huvudmarknader. Förra året sålde hon för drygt 37 miljoner kronor.

Nu tar Eva Kraft tagit steget att öppna sitt eget kontor på andra sidan länsgränsen. Hon har nyligen flyttat in i lokaler på Stortorget i Sölvesborg.

– Jag har känt att jag vill utvecklas mer och att jag då vill öppna något eget. Jag är en entreprenör och har drivit företag tidigare. Att det blev just Sölvesborg är dels att det ligger nära geografiskt och att det är ett spännande område. Jag har haft kunder här tidigare och har mycket förkunskaper i bagaget, säger Eva Kraft.

Hur är bostadsmarknaden i Sölvesborg? – Det är en bra marknad. Jag tror att det, liksom på många andra områden, börjar att röra sig mot att det säljs fler hus och med stigande marknadspriser. De har en fantastiskt vision här att vilja utveckla staden, säger Eva Kraft.

– Sölvesborg har också en riktigt stor fritidshusmarknad som jag ser stor potential i. Det är allt fler danskar som väljer att köpa en stuga, istället för som tidigare sälja den, fortsätter hon.

Vad krävs för att lyckas som mäklare? – Det handlar mycket om att möta människor i olika situationer och skeden av livet. Det är enklare att göra det som 50-åring än när man är 25 år, man måste ha lite livserfarenhet. Sedan måste man tycka att det är roligt att arbeta. Det krävs att man är driven, säger Eva Kraft.

Relaterade artiklar