Kristianstadsmordet: Här är bevisen mot gärningsmännen

J H Dahlsgatan i Kristianstad. - Foto: Henrik Nordell

På onsdagen hölls den första rättegångsdagen om mordet i centrala Kristianstad. Två män misstänks ha dödat en 30-årig man.

delningar

Rättegången har nu startat med mordfallet i Kristianstad. En 25-årig man samt en 29-årig man är misstänkta. Båda greps kort efter händelsen och har sedan dess suttit häktade. Efter åtta månaders utredning ställs de inför rätta.

Klockan 12.12 den 15 april larmades polisen till en lägenhet på J H Dahlsgatan i centrala Kristianstad. En 25-årig man slog numret till SOS Alarm och när patrullen nådde fram mötte de en avliden man i 30-årsåldern. Han hade blivit utsatt för ett mord.

Dagen innan hade en kvinna gått in till polisstationen för att anmäla sin vän försvunnen. Mannen hade på sig Adidasbyxor och en svart ytterjacka då han försvann. Han hade sedan tidigare problem med alkoholmissbruk och var hemlös. Det visade sig att det var den mannen som blev utsatt för det misstänkta mordet.

I ett soprum på innergården hittade polisen en en ljusblå t-shirt, Adidasbyxor och skor. Där låg också knivar som har analyserats av Nationellt Forensiskt Centrum.

Lägenheten spärrades av samma dag som kroppen hittades. På flera platser i bostaden fanns det spår av blod. I duschen där 30-åringen låg avliden var det ovanligt rent. Enligt utredningen kan någon ha städat efter sig.

– Den här dagen, den 14:e april träffar de (misstänkta) på 30-åringen i centrala Kristianstad. Det blir bråk dem emellan. Han blir ihjälhuggen med ganska många hugg i kroppen. När han är död ligger han i vardagsrummet. Då städar 29-åringen av blodet, föser in 30-åringen på toaletten och spolar av honom, sade åklagare Christofer Ramkvist. Det skriver Kristianstadsbladet.

Ett stort antal personer har förhörts under utredningen. Det finns även undersökningar av telefontrafiken och filmer från övervakningskameror. På en av bilderna syns 25-åringen då han handlar på Coop. Mannen var klädd i samma kläder som hittades i hans bostad med spår av 30-åringens blod.

De båda gärningsmännen skyller mordet på varandra. Ingen vill ta på sig ansvaret för de utdelade knivhuggen. Polisen har upprepade gånger försökt att få fram ett erkännande.

– Jag har inte försökt att dölja nånting. Jag har åkt med er in frivilligt in till stationen. En skyldig person för ett mord gör inte en sån sak..//.. oavsett vad ni vill, och hur ni vill vända och vrida på det så kommer ni aldrig att få ihop nån logik att jag har gjort det, har 25-åringen sagt i ett av förhören.

Rättegången kommer nu att fortsätta i ytterligare fem dagar. Den sista dagen är satt till fredag 28 december. Efter det kommer tingsrätten att ta ställning till eventuell påföljd.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar