Kristianstadsföretag med i miljardavtal

Orderinvest har nu sitt huvudkontor i Kristianstad. - Foto: Mostphotos

Företaget med huvudkontor i Kristianstad har nu säkrat en stor affär. Nu ska de leverera till hela landet.

delningar

Under sommaren flyttade Knislingeföretaget Orderinvest sitt huvudkontor till Kristianstad. Deras koncept är att sälja inredning för kontors-, verkstads- och skolmiljöer. En satsning görs också inom e-handel. Nyligen har de säkrat en stor affär som gör dem till leverantörer i hela landet.

Det är med SKL Kommentus Inköpscentral som bolaget har skrivit ett avtal och som innebär att de kommer att leverera skol- och förskolemöbler, arbetsstolar, säkra förvaringslösningar och utemöbler till hundratals kommuner, landsting och regioner över hela landet. 

– Vid senaste SKL Kommentus-upphandlingen 2013 var vi trots det inte mogna för att delta i en upphandling om ett rikstäckande avtal. Då tog vi beslutet att långsiktigt arbeta upp ett sortiment och en organisation som kan möta de tuffa krav SKL Kommentus Inköpscentral ställer på kvalitet, miljöaspekter och servicegrad. Att vi når ett avtal inom samtliga områden vi lämnar anbud på är ett tydligt kvitto på att vi satsat rätt, säger bolagets vd Patrik Salomonsson.

Exakt hur stor summa affären innebär för Orderinvest är oklart, men förra året omsatte hela avtalet cirka 1,5 miljarder kronor. Företaget i Kristianstad har blivit antagna för fem olika produktområden.

- Ett kvitto på att vi satsat rätt. Avtalet kommer sannolikt att leda till nyanställningar de kommande åren, säger VD Patrik Salomonsson.

Att man fått ett avtal är inget som Orderinvest lutar sig helt tillbaka på. Nu fokuserar företaget på att utveckla både sortiment och serviceorganisation.

- Vi tycker att det är positivt att SKL Kommentus Inköpscentral ställer hårda krav på både oss och våra produkter. Vi har fått en bekräftelse på att vi gör rätt, men nu satsar vi på att bli ännu bättre. Vårt mål är att ständigt ligga i framkant och tillsammans med våra kunder vidareutveckla framtidens sortiment, som ligger till grund för nästa upphandling, säger Patrik Salomonsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar