Laddar

Kristianstadsduon släpper ny singel – har redan blivit succé

I somras släppte 16-åriga Alexa Jarl från Kristianstad sin första singel. Tusentals personer gick in och lyssnade. Nu fortsätter succén med nya låtsläpp.

delningar

I mitten av september släppte Alexa Jarl sin andra singel med namnet ”bla, bla bla”, där pojkvännen Darawan Fathalla är producent. Det tog bara några dagar, sedan hade låten över 1 000 lyssningar på Spotify och tusentals visningar på Youtube. Texterna skriver de tillsammans och musiken spelas in i en studio i egna bostaden.

– Bla, bla bla, handlar om hur en del killar beter sig mot tjejer, om att man ska ge varandra respekt, säger Alexa Jarl.

Uppföljningen av den första singeln från i somras, ”Gangsta Rap” blev därmed snabbt en succé. Den första låten gjordes under artistnamnet  Ey Queen tillsammans med en annan Kristianstadsmusiker, nämligen Cameron Jai.

– Jag blev nästa chockad över hur många som lyssnade. Nu är det en del som känner igen mig på stan. Det är kul att folk har hört vår musik, säger Alexa Jarl.

Under många år stod Darawan Fathalla själv på scen och han har under lång tid arbetat som musikproducent. När utrustningen blev stulen år 2013 blev det dock ett avbräck och han funderade på att lägga ner musiken. Det blev dock en fortsättning efter att han och Alexa möttes.

– Allt material som vi hade spelat in försvann vid inbrottet. När jag flyttade till Kristianstad och träffade Alexa så fick jag en ny glöd igen, säger Darawan Fathalla.

Musikstilen kallar de för pop-rap. Att nå ut med den är svårare än den gangsta-rap som blivit allt mer populär. Kontakterna inom musikbranschen hjälper dock till, flera stora namn har delat deras låtar.

Fler låtsläpp är dessutom på gång under hösten och vintern. Härnäst väntas en release av låten ”Det stör dig”. Det blir en mix av rap och sång, med inslag av soul.

– Att sjunga är Alexas starka sida. Jag är bra på att höra ifall några stämmor ligger fel, medan hon kan sjunga och spela. Vi gör allting tillsammans, säger Darawan Fathalla.

Vad har du för tankar om din karriär som artist? – Drömmen är att kunna hålla på med det på heltid och att kunna leva på musiken. Samtidigt är det bra att ha något att falla tillbaka på. Jag har sjungit så länge jag kan minnas. Musiken har alltid varit en del av mig, säger Alexa Jarl.

Har du några förebilder? – När jag började med musik var Demi Levato en inspiration. Under min uppväxt har jag också lyssnat en del på Christina Aguilera och Missy Elliot.

För den som inte kan få nog av senaste singeln, kommer dessutom en remix av låten att släppas någon gång i framtide. Det är fem artister som kommer att medverka på remixen av Bla, bla bla, där Darawan Fathalla står för inledningen.

Fakta. Alexa Jarl:

Ålder: 16 år, fyller 17 år den 15 oktober. Gör: Studerar på frisörprogrammet på Milnerskolan. Aktuell med: Har i september släppt låten Bla, bla, bla tillsammans med Hezt och med Darawan Fathalla som producent.

Relaterade artiklar