Laddar

Kristianstadsduo tränar med Mjällby

Mjällby AIF kan komma att förstärka med två Kristianstadskillar. För närvarande tränar nämligen en med klubben – medan en annan ska provträna.

delningar

Granit Stagova, 19, står för tillfället utan kontrakt. Att det blir en fortsättning i Kristianstad FC är dock inte uteslutet, då mittfältaren fanns med när laget startade upp träningen i förra veckan.

– Där får vi se vad det blir här framöver. Men vi är ganska många spelare på mitten ju, så konkurrenssituationen är tuff, så att det är lite mer vad han vill och sådär va. Men det får vi se. Han tränar på här i alla fall, sa KFC:s sportchef Anders Swahn.

För tillfället tränar dock Kristianstad BoIS-produkten med Mjällby AIF, någonting som Kristianstadsbladet rapporterade om för en vecka sedan.

– Granit har varit med oss i en och en halv vecka. Ser spännande ut, en talangfull spelare och han har gjort det bra. Sen har vi bra koll på honom sen tidigare. Vi får se nästa vecka om vi eventuellt går vidare. Ska ha litet avstämningsmöte med honom i kväll, så får vi se, säger Mjällby-tränaren Jonas Andersson när 24Kristianstad når honom.

Stagova är dock inte ende Kristianstadskillen som är aktuell för en flytt till Mjällby. Kommande vecka kommer nämligen jämnårige -killen Måns Herrmann träna med klubben.

– Måns Herrmann ska träna med oss i nästa vecka. Han ska vara här hela veckan, måndag till lördag, och träna med oss, säger Jonas Andersson.

Även Herrmann är för tillfället klubblös och tränade under förra veckan med Landskrona BoIS, vilka ännu inte fattat ett beslut i kontraktsfrågan.

Under gårdagen blev det dessutom klart att ännu en lokal spelare kommer finnas med i Mjällbys trupp den kommande säsongen. Det i form av den Bromöllabördige mittbacken Oskar Svensson, 19, som tilldelades ett a-lagskontrakt med Blekinge-laget.

Relaterade artiklar