Laddar

Kristianstadsbo misskötte sina djur – Länsstyrelsen kräver bättring

Trots åtgärder beslutar Länsstyrelsen att gården behöver bättring.

delningar

En djurägare i Kristianstad har brister i sin djurhållning, enligt ett beslut från Länsstyrelsen. Nu kräver myndigheten bättring av mannen.

Enligt beslutet har Länsstyrelsen vid två tillfällen varit på kontroller hos mannen och då upptäckt att flera tjurar och kvigor varit smutsiga till den grad att de beskrivs som förorenade.

Det var i februari 2017 som en första anmäld kontroll genomfördes. I januari 2018 gjordes sedan en oanmäld kontroll. Då var fortfarande några djur förorenade och det saknades rena och torra liggplatser hos ungdjuren.

Länsstyrelsen meddelar nu att mannen måste se till att alla kvigor och tjurar hålls tillfredsställande rena samt att samtliga nötkreatur som står i stöbäddsboxar har tillgång till torr och ren liggplats med tillfredsställande liggkonfort.

Enligt beslutet har mannen vidtagit åtgärder efter kontrollerna och funderar på ytterligare åtgärder för att komma till rätta med bristerna, vilket Länsstyrelsen ser positivt på. Däremot menar de att det ändå är motiverat att meddela ett beslut på dessa punkter.

 

 

Relaterade artiklar