Laddar

Kristianstadsbo försökte smuggla in vapen

Mannen från Kristianstad försökte smuggla in ett vapen. Så här avslöjades han.

delningar

Det var under våren år 2016 som mannen i 35-årsåldern från Kristianstad, beställde en revolverliknande tårgaspistol som kunnat spåras till en vapenfirma i Tjeckien. I samma paket fanns det också ett 60-tal patroner samt en typ av fyrverkeripjäs som kan avfyras med hjälp av pistolen.

Innehållet i paketet avslöjades av Tullverket, som skickade vapnet på analys. Samtidigt beslutade man att göra en husrannsakan hemma hos mannen. Där hittade de tårgasspray, två olika typer av batonger och en laserpekare. Samtliga kräver tillstånd.

Förklaringen från den misstänkta är att han tycker om att samla på saker och att han brukar köpa och sälja föremål via online-auktioner. På det sättet försöker han att få ihop pengar. När han beställde tårgaspistolen ska han ha frågat säljaren ifall det var lagligt att skicka den till Sverige. Det skulle inte vara något problem.

Mannen erkänner att han har köpt vapnet och ammunitionen, men har inget minne av själva beställningen. Samtliga vapen har tagits i beslag. Nu åtalas han även för smuggling och ringa vapenbrott. Händelsen kommer att tas upp i Kristianstads tingsrätt.

Relaterade artiklar