Kristianstadsbo dömd för våldtäkt

Tingsrätten dömer mannen till två års fängelse efter en våldtäkt i Halland. - Foto: Arkiv

Den 30-åriga mannen fick kontakt med en tjej via nätet och utsatte henne för våldtäkt. Nu döms han i tingsrätten.

delningar

Några dagar före jul år 2016 fick den 30-åriga mannen från Kristianstad kontakt med en tjej via Facebook. Han ringde henne flera gånger och övertalade att komma på besök i bostaden på en ort i Halland. Tjejen fick betala hans tågbiljett och hämtade honom vid stationen.

Mannen bodde hos tjejens familj under ett par dagar. När hon skulle gå och lägga sig kröp han plötsligt ner bredvid henne i soffan. Hon var då klädd i tröja och trosor och hade tagit sömntabletter, enligt en dom från tingsrätten. Mannen förde in sina fingrar i hennes slida och tyckte sin penis mot henne.

När tjejen vaknade upp så hade hon inga trosor på sig längre. Tre veckor senare visade det sig att hon var gravid. Tjejen berättade då om händelsen för sin mamma och det gjordes en polisanmälan. Händelsen har nu tagits upp i tingsrätten där mannen döms till två års fängelse för våldtäkt.

Mannen själv hävdar att det är någon som försökt att sätta dit honom. Han nekar till att ha varit på orten i Halland och att ha utsatt någon för sexuellt övergrepp, trots att hans DNA återfanns i tjejens trosor. Mamman och systern vittnar dock om att mannen var där.

Utöver fängelsestraffet ska 30-åringen betala 115 000 kronor i skadestånd till tjejen. Tingsrätten konstaterat att hon har befunnit sig i en särskilt utsatt situation på grund av påverkan av sömntabletterna. Gärningsmannen är sedan tidigare ostraffad.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar