Kristianstads målvakt förd till sjukhus efter helgens match

Kristianstads målvakt Brett Maron skadade sig under fotbollsmatchen i Damallsvenskan mellan FC Rosengård - Foto: Bildbyrån

Målvakten i KDFF åkte på en otäck skada under söndagens match.

delningar

På söndagen spelades Skånederby i damallsvenskan mellan Kristianstadsklubben KDFF och FC Rosengård. Det var en match som slutade med siffrorna 3-0 till laget från Malmö. En händelse som dock fått stor uppmärksamhet under helgen är det som skedde under den 42:a matchminuten.

Celia Jimenez Delgado (FC Rosengård) gjorde då mål nummer två för sitt lag och kolliderade då samtidigt med KDFF-målvakten Brett Maron. Hon fick svåra smärtor. Det gjordes försök att mildra det med kylsprej, men efter ytterligare cirka 20 minuter fick hon lämna planen.

– Det är svårt för mig att se exakt vad som händer. Men det som händer är att målvakten ligger ner efter att någon har sparkat henne på höften. Och nu är hon på sjukhus, då vet man att något har hänt, sade Elisabet Gunnarsdottir, tränare i KDFF, till Kvällsposten.

Sent på söndagen kom beskedet att skadorna var värre än vad man först befarat. Brett Maron kan tvingas till operation.

– Brett ligger på intensiven i Malmö för observation i natt. Hon har fått en skada på njuren och en blödning. Hon har även fått en spricka på urinröret, sade Elisabet Gunnarsdottir till Kvällsposten.

Troligen kommer målvakten nu att ligga på sjukhuset ett para dagar för observation. Det är oklart när hon kan komma tillbaka för spel igen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar