Kristianstads hemlösa ställer ut konstverk

Café David i Kristianstad. - Foto: Arkiv

Deltagarna på Café David har fått uttrycka sina känslor genom konst. Nu ställer de ut för allmänheten.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Till Café David i Kristianstad kommer både män och kvinnor i social utsatthet för att mötas, äta frukost, få ombyte kläder eller ta en dusch. Verksamheten drivs av Stadsmissionen och har funnits på Norretullsvägen 9 i snart fem år.

I huset har det även pågått ett konstnärligt projekt där deltagarna har fått måla tavlors ett samarbete med Magnus Åkesson från Medborgarskolan. Nu kommer verken att ställas ut på biblioteket.

Utställningen får namnet Coloured Emotion. Det genomförs som ett social projekt av Magdalena Lundgren, som utbildar sig till socialpedagog på Önnestad folkhögskola. Hon gör nu praktik på Stadsmissionen.

– Deltagarna har möjlighet att måla på Café David varje fredag och vi vill göra verken mer tillgängliga för allmänheten. Jag har bett dem att måla utifrån sina känslor. Jag tror att det är bra att få vara kreativ, det tillför något. Deltagarna mår bättre och kan känna en samhörighet, säger Magdalena Lundgren.

Vad tycker deltagarna om att ställa ut?

– De tycker att det är jättespännande och roligt. En del som lämnat saker på Café David kan ha sett dem på väggar, men på biblioteket får alla möjlighet att se tavlorna. Jag tror också att det kan lyfta dem och att de kan känna sig stolta när andra får se deras verk.

På måndag klockan 13.00 kommer det att bli vernissage på stadsbiblioteket. Utställningen görs i samarbete mellan Skåne Stadsmission, Kristianstad Stadsbibliotek och Medborgarskolan. Den kommer att vara på plats fram till den 16 december.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar