Laddar

Kristianstadbloggaren gör succé med sina spartips

Kristianstadsbloggaren Gratisprinsessan gör succé med sina spartips. Så här gör du för att få mer pengar över i plånboken.

delningar

För fem år sedan startade Malin Persson sin blogg Gratisprinsessan. Den har sedan dess vuxit kraftigt med ett stort antal läsare som följer bloggen varje vecka. Det började med ett behov att spara in på slantarna, något som sedan har blivit ett allt större intresse.

– Jag blev arbetslös under en period och kom då på att jag kunde använda mig av rabatter för att klara mig bättre ekonomisk. Då bestämde jag mig också för att starta en blogg, säger Malin Persson.

Nu lägger hon ner cirka två timmar per dag på att tipsa om rabatter, erbjudanden och på att ge råd om hur man får mer pengar över i plånboken. Det finns mycket man kan göra för att få saker gratis eller för att handla saker billigare. Förbrukningsmedel som schampo, tvål, tandkräm och tvättmedel är enklast att spara pengar på.

– Ett tips är att planera inköpen genom att titta igenom reklambladen från butikerna varje söndag. Då kan man jämföra vad det kostar i olika butiker. När man väl börjar med det, så slutar man inte, säger Malin Persson.

Hon ger också rådet att använda sig av så kallade återbäringssidor på nätet. Det innebär att när man handlar, så får man en viss summa tillbaka på köpet. Ytterligare ett tips är att göra marknadsundersökningar på nätet och att få gratis saker i belöning.

– Jag har fått ihop både julklappar och presenter på det sättet. Det är inte skräp som man kan få, utan allt från presentkort till märkeskläder. Jag fick ihop till en grill som jag gav till min sambo, säger Malin Persson.

Vad har du fått för respons från dina läsare på bloggen? – jag får en del mejl från personer som har det svårt ekonomiskt. Det kan exempelvis vara att de har blivit sjukskrivna. Då kan jag ge dem tips om hur man får råd till julklappar. Det finns många trix att ta till för att få en guldkant på vardagen.

Fakta / Malin Persson: Bor: Kristianstad. Ålder: 33 år. Familj: Pojkvän och hund (blandras). Arbete: Administratör. Aktuell med: Driver bloggen Gratisprinsessan.

Relaterade artiklar