Laddar

Kristianstad vände underläget: ”Bedrövligt”

Under den andra halvleken vände IFK Kristianstad sitt underläge i matchen mot IFK Skövde – och tränaren Ola Lindgren var allt annat än nöjd med laget i paus.

delningar

Det var på förhand ett tufft möte för IFK Skövde när de på tisdagen skulle ställas mot tabelltrean IFK Kristianstad. Samtidigt var det bäddat för en publiksuccé när sponsorerna stod för inträdet. Totalt 2 183 personer kom till Arena Skövde för att se matchen.

För IFK Kristianstad blev det dock en svag inledning. Efter att Tim Sörensen satte det första målet, gjorde Skövde ett flertal kontringar. De behöll sedan försprånget under hela den första halvleken. Det trots två straffmål från Jerry Tollbring.

Desto bättre gick det i andra halvleken, som IFK Kristianstad vann med siffrorna 18-14. Efter bara tre minuter hade IFK Kristianstad kvitterat och tog sedan ledningen efter en straff. I pausen coachade tränaren Ola Lindgren spelarna att ha ett bättre försvar och samtidigt gå mer till anfall.

– Vi gjorde en bedrövlig första halvlek. Efter den ville vi tajta till försvaret och sätta press på det andra laget. Vi hade bara fyra målvaktsräddningar på hela matchen. Vi gav inte målvakterna det understöd de behövde. Men det känns bra att vinna matchen, säger Ola Lindgren.

Det blev en mycket jämn match, där endast ett mål till slut avgjorde. Vann gjorde IFK Kristianstad med siffrorna 33-32 mot Skövde. Det innebär att Kristianstadslaget tar två nya poäng och behåller sitt läge i toppen av tabellen.

Handbollsligan IFK Skövde HK–IFK Kristianstad 32-33 (18-15) Målskyttar, IFK: Jerry Tollbring (7), Richard Hanisch (7), Mario Lipavac (5), Albin Lagergren (4), Victor Hallén (3), Tim Sörensen (2), Stig Tore Moen Nielsen (2), Johannes Larsson (2). Publik: 2183 personer

Relaterade artiklar