Kristianstad FC begärs i konkurs

Foto: Sebastian Lamotte, Bildbyrån

Fotbollsklubben har skulder på nästan en miljon kronor. Nu har Skatteverket begärt Kristianstad FC i konkurs.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Kristianstad FC har begärts i konkurs av Skatteverket, rapporterar Kristianstadsbladet. Skulderna till staten uppgår till 998 000 kronor.

– Det är tråkigt men kommer inte som någon chock. Jag är nästan hundra procent säker på att vi ska lösa det här, jag har svårt att se det andra, säger KFC:s ordförande Andreas Andersson, till tidningen.

I höstas var skatteskulderna uppe i 1,6 miljoner kronor. Den kvarvarande skulden på nästan en miljon kronor måste nu in om klubben ska kunna överleva.

Förhoppningarna har hela tiden varit att slippa en begäran om konkurs. Så sent som i förra veckan ska Andreas Andersson ha pratat med Skatteverket och lämnat ett förslag på hur man skulle kunna klara av skulden.

– Förslaget var att betala av 600 000 kronor på ett bräde den här veckan och resten på längre tid, men de köpte inte det helt enkelt, säger Andreas Andersson till Kristianstadsbladet.

Sedan tidigare har Kronofogdemyndigheten gjort en utmätning hos KFC där de tog med sig klubbens minibuss. Enligt Andreas Andersson ska man nu lyckas lösa problemet genom att delar av styrelsen kommer att ta lån för att kunna betala av skulden. Det tillsammans med sponsorer och banken menar han ska lösa skulden.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar