Krav på långa fängelsestraff efter Kristianstadsmord

J H Dalsgatan, där det misstänkta mordet i Kristianstad skedde. - Foto: Henrik Nordell

Rättegången om mordet i Kristianstad har avslutats. Åklagaren kräver långa fängelsestraff.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Rättegången har nyligen avslutats för mordet i en lägenhet på J H Dalsgatan i Kristianstad. Två män, 25 år respektive 29 år gamla, är misstänkta för att den 14 april ha utsatt en hemlös person för en knivattack. Han blev huggen närmare 30 gånger och avled av skadorna.

Under den sista rättegångsdagen yrkade åklagaren på långa fängelsestraff, mellan 14 till 16 år för de mordåtalade männen. De båda skyller fortfarande brottet på varandra. Enligt försvarsadvokaterna har det händelseförloppet i lägenheten inte kunnat kartläggas.

En blodbildsanalys, DNA-spår och vittnesmål om bråk finns bland bevisen som åklagaren lagt fram. Enligt utredningen ska 25-åringen och 29-åringen ha genomfört mordet. Den äldre av dem ska ha tvättat av den mördades kropp i duschen. Samma kväll ska de ha gått ut på stan för att festa.

Dagen efter larmades polisen till lägenheten av 25-åringen. Det blev starten på en åtta månader lång utredning som nu får sin upplösning. Den 10 januari kommer domen att meddelas. Fram till dess kommer de två männen att sitta fortsatt häktade.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar