Laddar

Kraftig ökning av studenter till Högskolan

Det andra antagningsbeskedet till höstens högre utbildningar har nu kommit. Antalet elever på Högskolan Kristianstad ökar kraftigt jämfört med förra året.

delningar

I mitten av juli kom det första antagningsbeskedet till höstens högskole- och universitetsstudier. Redan då stod det klart att antalet elever på Högskolan Kristianstad ökar kraftigt jämfört med hur många som antogs hösten 2016.

För många studenter har dock det slutgiltiga antagningsbeskedet väntat till i dag, 3 augusti, då det andra antagningsbeskedet kom. Likt i det första antagningsbeskedet är det en kraftig ökning av studenter till Kristianstad.

Siffror från UHR, Universitets- och högskolerådet, visar nämligen att totalt 10 986 elever blivit antagna till Högskolan Kristianstad under det andra urvalet. Det är en ökning med 20 procent jämfört med förra året, då 9 124 elever antogs i det andra urvalet.

Faktum är att Högskolan Kristianstad är det högre lärosäte i landet som ökar med flest antal elever, i det andra urvalet, jämfört med hösten 2016.

Relaterade artiklar