Köttjätte vill minska utsläpp: "Framåtlutad syn"

Vd:n:" Ett ansvar från gård till gaffel"

delningar

HKScan är ett av Sveriges största livsmedelsföretag – nu har företaget förbundit sig att minska sina utsläpp av växthusgaser med 95 procent till 2030. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande. 

- HKScan som koncern har en framåtlutad syn på sitt hållbarhetsarbete. Vi vet vilka olika åtgärder som måste ske för att vi ska nå våra mål till 2030, men också vilka investeringar vi måste göra för att skapa en lönsam verksamhet. Inte sällan går dessa hand i hand eftersom vi är måna om att kunna erbjuda ansvarsfullt producerade produkter. Detta ansvar rymmer både miljöaspekter, energianvändning, djuromsorg, val av förpackningar. Enkelt uttryckt ett ansvar från gård till gaffel, säger Sofia Hyléen Toresson, VD för HKScan Sverige i pressmeddelandet. 

I januari tidigare i år beslutade man bland annat att all svart plast ska plockas bort från samtliga av företagets förpackningar. Anläggningen i Kristianstad har enligt företaget genomgått en renovering och ombyggnation för att minska sin energi- och vattenanvändning.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar