Laddar

Körde ner stulen motorcykel i bäck

Tingsrätten dömer mannen efter sommarens motorcykeltur.

delningar

Det var i början av juli 2017 som en personbil och en motorcykel väckte en polis misstankar. Efter att de bägge fordonen kört av på olika vägar följde polisen efter motorcykeln i Vä-området.

Polisen har berättat hur motorcykelföraren, en 30-årig man, försökte att köra ifrån honom. Den vårdslösa körningen genom plantage och villaområden i Vä gjorde att polismannen tappade bort mannen.

Färden med den fyrhjuliga motorcykeln tog dock slut när 30-åringen körde ner i en bäck. Han lämnade då platsen till fots men spårades upp av en hundpatrull som anlänt till platsen.

Mannen har erkänt grov olovlig körning, då han berättat att han inte har något körkort. Utöver det fälls han även för häleri, vårdslöshet i trafik och brott mot knivlagen.

30-åringen har berättat att han inte förstod att motorcykeln var stulen, utan att trodde att den tillhörde kompisen. Kristianstads tingsrätt menar dock att han måste förstått att den var tillgripen, då tändningslåset var uppbrutet och motorcykeln saknade registreringsskylt.

Vidare menar tingsrätten att det av polisens uppgifter framgår att mannens körning visst varit vårdslös. Tingsrätten anser också att mannens berättelse om att han bar kniv för att mecka med motorcykeln är en uppenbar efterhandskonstruktion.

Såväl i juni 2017 som i oktober samma år utdömdes fängelsestraff till mannen, för tidigare brott han begått. Kristianstads tingsrätt anser att straffvärdet av gärningarna han nu döms för, inte är tillräckligt lågt för att det ska inkluderas i en tidigare utdömd påföljd.

Därför har tingsrätten bestämt påföljden till ett tredje fängelsestraff. Påföljden som utdömts är 14 dagars fängelse.

Relaterade artiklar