Laddar

Koppar och Audi bland helgens stöldgods i Kristianstad

Det genomfördes många stölder i Kristianstads kommun under helgen. Bland annat kom tjuvar över stuprör i koppar och en Audi A6.

delningar

Under natten till lördagen stals en Audi A6Videllsgatan i Kristianstad. Ägaren, en kvinna i 50-årsåldern, har berättat att bilen försvann under natten varpå hon upptäckte det vid 08:30 på lördagsmorgonen.

– Det är oklart vem som tatt den, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, informatör vid Polisområde nordvästra Skåne.

Kvinnan har även meddelat att hon har kvar sina bilnycklar.

***

På lördagsförmiddagen, vid klockan 10:00, upptäcktes ytterligare en nattlig stöld. En man i 75-årsåldern rapporterade då en stöld av stuprör, från sin trädgård på Sveagatan.

– Man har på okänt sätt tagit två kopparstuprör i trädgården. Han kunde se spår av däck på gräsmattan, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

***

Dessförinnan, på fredagen, hade två stölder rapporterats i Kristianstad. En kvinna i 25-årsåldern anmälde under eftermiddagen en stöld av en väska. När hon vandrade runt i Galleria Boulevard upptäckte hon plötsligt att handväskan i barnvagnen var borta.

– Det var en märkesväska med mobil, plånbok, diverse kontanter och medlemskort, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

På fredagskvällen inträffade i sin tur en stöld på Nosabyvägen. En kvinna i 55-årsåldern rapporterade då in att någon stulit en gasoltub från hennes uterum.

***

Även på söndagskvällen kunde en stöld anmälas, sedan Kristianstads kommun blivit bestulna på en vägskylt i Huaröd. Det sedan någon strax innan 22-tiden tagit en skylt med texten ”Huaröd” på.

Relaterade artiklar