Nya draget – lärarstudenter får jobb

”Behöver fler legitimerade lärare”.

delningar

Det är för att möta behovet av legitimerade lärare i grundskolan som Kristianstads kommun och 10 andra kommuner tillsammans med Högskolan Kristianstad satsar på en ny form av lärarutbildning. Lärarstudenter för grundskolans årskurs 4-6 erbjuds nu att arbeta samtidigt som de studerar. 

– Vår förhoppning är att kombinationen av studier och praktiskt arbete gör att studenterna blir mer förberedda för yrkeslivet och att de vill jobba kvar inom kommunen, säger Anna Elofsson som är HR-chef på barn- och utbildningsförvaltningen i ett pressmeddelande. 

Från och med nu i höst kommer åtta lärarstudenter i grundskolans årskurs 4-6 på Högskolan Kristianstad att integrera sina studier med arbete på en av kommunens grundskolor. Studenterna kommer arbeta tre dagar i veckan och två dagar är ämnade för studier på högskolan.

– Vi behöver fler legitimerade lärare och vi tror att den här möjligheten till både studier och arbete kan tilltala lite äldre studenter som måste ha en fast inkomst, säger Anna Elofsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar