Laddar

Kommunanställda JO-anmäler sin chef

En före detta chef anmäls till JO. - Foto: Arkiv

Två kommunanställda i Kristianstad känner sig orättvist behandlade. Nu JO-anmäler de sin förra chef.

delningar

En före detta verksamhetschef inom Kristianstads kommun har nyligen blivit JO-anmäld. Två anställda inom vården/omsorgen tycker att de har blivit orättvist behandlade och vill ha saken prövad av Justitieombudsmannen.

Det hela började som en vanlig arbetsdag då de två erfarna kollegorna jobbade tillsammans. De skulle byta blöjor och ge medicin till en person som var sjuk. Det hela gjordes på några minuter. De ville inte störa för mycket.

Efter det kom vändningen. En släkting till brukaren anmälde personalen till deras chef och sade att de aldrig varit där. De anställda hävdar å andra sidan att släktingen sov och därför inte märkte någonting.

Fackförbundet kopplades in och personalen fråntogs sina delegationer för att ge medicin. Minst en av dem förflyttades till en annan avdelning. Det har nu gått flera år sedan händelsen och en av de anställda säger att hon mår mycket dåligt på grund av det som skett. Därför vill de få förloppet rättslig prövat.

– Jag var så chockad och ledsen för jag har jobbat prickfritt i alla år. Både jag och min kollega kände att det var något som inte stämde, skriver personen i sin JO-anmälan.

Det som anmälaren mest har reagerat på är att deras chef inte ville följa med ut och se hur de arbetar. De ska därmed ha gått på släktingens ord. Ännu är det inte beslutat ifall JO kommer att ta upp ärendet.

Relaterade artiklar