Laddar

Knepen: Så får du bagaget snabbare efter flygresan

Det finns flera knep för att förbättra chanserna.

delningar

Flyget har landat och du är framme på din destination. Nu vill du bara ha ditt bagage och lämna flygplatsen – men det kan ta tid.

Att vänta på sitt incheckade bagage kan vara en prövning för tålamodet. Finns det dessutom en tid att passa kan minuter kännas som timmar. Det finns dock flera tips som ökar dina chanser att få väskorna snabbare.

Travel + Leisure, som också påpekar att rutinerna kan variera kraftigt mellan olika flygbolag och flygplatser, redovisar ett par.

1. Be personalen att sätta på en ”fragile”- eller ”ömtålig”-klisterlapp. Bagage med sådan märkning brukar oftast lastas på sist – vilket i sin tur ökar chanserna till att det lastas av först. Ibland händer det dock att flygplatspersonalen missar att notera märkningen.

2. Sen incheckning. Kan vara opraktiskt om man reser med småbarn eller i stort sällskap, men annars gäller det samma princip här som i tips nummer ett: Väskor som checkas in sent blir ofta pålastade sist. 

3. Flyg business- eller förstaklass. Om plånboken tillåter… Dessa resenärers väskor – och de som flyger ofta och samlar poäng – prioriteras nästan alltid på det allmänna bandet. I många fall har de även ett eget bagageband.

Relaterade artiklar