Laddar

Klassiska salongen är till försäljning

I över 40 års tid har Salong Amie funnits i Kristianstad. Nu står dock den klassiska salongen inför ett ägarbyte. ”Det är ett stort vemod kan jag säg”, berättar ägaren Emelie Nilsson om försäljningen.

delningar

Redan på 1970-talet startade AnnMarie Fältman upp Salong AmieÖstermalm. För nio år sedan fattade hon dock beslutet att gå i pension, och istället tog Emelie Nilsson över frisörsalongen.

– Jag började där 2008 och jobbade ihop med den före detta ägarinnan, som haft salongen i 34 år, och var den som startade salongen. Sen skulle hon gå i pension och då tog jag över salongen och en jättestor kundkrets, säger Emelie Nilsson, och lägger kort därpå till:

– Jag behöll namnet för att salongen funnits i Kristianstad i så många år och det är ett känt namn i stan. Men nu är det min tur att lämna. Det är inte så lätt att hitta någon som kan föra vidare arvet. Det måste ju kännas rätt för mig. Man känner ju ett väldigt stor ansvar för kunderna, till den man lämnar över till. Där är många trogna kunder som gått till salongen i alla år.

Bakgrunden till att Emelie Nilsson fattat beslutet att sälja är att hon tröttnat på att försöka kombinera familjelivet med att vara egen företagare, och istället ska börja studera till förskolelärare till hösten.

– Jag har haft salongen i nio år och tycker det kan vara roligt att göra något annat nu, förklarar hon.

Under en längre tid har det funnits en aktuell köpare, men sedan det inte gått i lås fick Emelie Nilsson i söndags lägga ut Salong Amie till försäljning på Blocket.

– Det är jobbigt. Det är ett stort vemod kan jag säg. Just att vara egen företagare kommer jag nog inte sakna, men däremot relationen till kunderna som jag har byggt upp. Det kommer bli jättejobbigt. Många kunder har man ju kommit väldigt nära. Många delar med sig av hela sin livshistoria när man går till frisören, så det känns jättevemodigt att lämna, det gör det.

– Samtidigt är det detta jag vill och jag är införstådd med det. Det är svårt när man har barn som är sjuka och man ska vabba samtidigt som man ska driva företag. Det är svårt att få hop det, så jag är redo för nya utmaningar nu.

Sedan annonsen las ut på Blocket är det dock ännu ingen som har hunnit slå till, och förvärva den klassiska frisörsalongen på Östermalm.

– Jag har fått ett samtal men inte mer än så. Det är inga riktiga napp än.

Relaterade artiklar