Laddar

Klassen vann den stora fototävlingen

De vann Sparbanken Skånes stora fototävling. "Det blev många glada miner", säger klassläraren.

delningar

Montessoriskolan klass 5 i Kristianstad är vinnare i den stora foto-tävling som Sparbankens tre ägarstiftelser har arrangerat. Bilderna har eleverna själva fått skicka in efter att ha deltagit i projektet En dag på Skåneleden. Där medverkade totalt 4 000 barn från mellanstadieskolor i Skåne.

– Den 13 november gick vi på Skåneleden, där vi delade upp oss i två grupper. Vi hade med en naturvägledare och gjorde olika stopp på vägen, där man skulle lära sig om naturen. Barnen fick bland annat lära sig känna igen löv och att göra upp eld, säger klassläraren Ann-Sofie Sjödén.

I samband med upplevelsedagen tog eleverna också ett stort antal bilder. Hemma i klassrummet röstade eleverna fram de två bilder de tyckte bäst om och skickade in som tävlingsbidrag. I veckan kom beskedet att Montessoriskolan klass 5 blev vinnare. Det fick besök besök av Sparbanken som lämnade över en check på 5 000 kronor.

– Det är fantastiskt roligt att klassen vann. De var med i Vi i femman under hösten, men gick inte vidare. Då sade en av eleverna att de fortfarande hade chansen att vinna fototävlingen. Så blev det också. Det blev många glada miner, säger Ann-Sofie Sjödén.

Har ni bestämt vad ni kommer göra med prispengarna? – Det börjades prata om det direkt i klassen. Troligen blir det någon typ av utflykt, något vi ska göra gemensamt.

Bilden som eleverna vann med heter ”Solstrimmor. Här här klassens motivering: ”Vi valde bilden eftersom den visar solens strimmor som försöker tränga sig ner till marken, samtidigt som den ger ett mystiskt intryck med skuggor och skepnader”. Bilden ser du här nedanför:

 

 

Solstrimmor. Foto: Montessoriskolan klass 5 i Kristianstad

Relaterade artiklar