Laddar

KLART: Succéspelaren återvänder till KIK

Under gårdagen kunde 24kristianstad avslöja att Malte Sjögren var på väg tillbaka som spelare i KIK. Nu bekräftar klubben de uppgifterna.

delningar

Sent på onsdagen blev det klart att en av publikfavoriterna från förra säsongen, Malte Sjögren återvänder till Kristianstad IK. Det skriver Kristianstad IK på sin hemsida. Malte gjorde 20 poäng under förra säsongen.

– Som de flesta vet så drabbades Malte av hjärtmuskelinflammation i maj månad, något som han nu är friskförklarad ifrån. Malte gjorde sin första träning igår med laget. Under de första 2-3 veckorna kommer vi att successivt öka belastningen på träningen för honom, detta för att inte överbelasta efter sjukdomen, säger sportchef Jocke Johansson i ett pressmeddelande.

Redan under gårdagen kunde 24kristianstad avslöja ryktet om att succéspelaren skulle återvända.  Då hade han synts till på läktaren under matchen mellan KIK och Halmstad Hammers.

Malte Sjögren värvades till IK Oskarshamn under maj månad och var där tilltänkt som ”en liten ettrig energispelare i truppen”. I augusti lämnade 21-åringen truppen i samförstånd med ledningen och bröt då kontraktet. För IK Oskarshamn innebär de att de får leta ett nytt namn till sin trupp.

–  Med det står vi idag på 13 forwards vilket gör att vi kommer se om vårt hus och utvärdera om vi kommer behöva utöka forwardssidan med något namn, vi får se om vi hittar någonting intressant, kommenterar sportchef Per Kenttä. IK Oskarshamn önskar Malte Sjögren lycka till i den fortsatta hockeykarriären.

Malte Sjögren kommer att spela med tröja nummer 37 i KIK.

Relaterade artiklar