Laddar

KLART: Snabbmatskedja till C4 Shopping

Det står nu klart att en välkänd snabbmatskedja etablerar sig i C4 Shopping.

delningar

Hamburgerrestaurangen Burger King är det senaste tillskottet i C4 Shopping. Bakom etableringen står familjen Lee, som sedan tidigare är franschistagare till flera av kedjans restauranger. För Kristianstadsbladet bekräftar Dean Lee att man öppnar upp i köpcentrumet hösten 2018.

– Vi vill bland annat expandera oss samt att vi ser C4 Shopping som ett bra läge med goda fastighetsägare. Vi ser framemot en etablering där, säger Dean Lee, som har ansvaret för etableringen i C4 Shopping, när 24Kristianstad når honom.

Tidigare i våras etablerade familjen Lee en restaurang i Sölvesborg och öppnar snart även en restaurang i Karlskrona. Den kommande etableringen i Kristianstad menar man dock inte kommer påverka familjens Burger King-restaurang i Galleria Boulevard.

– Nej, självklart inte. Det har inget med den centrala restaurangen att göra. Utan vi kommer vara kvar där. Vi trivs väldigt bra där. Men vi såg detta som en möjlighet att kunna fortsätta utveckla fler restauranger. När vi fick ett läge där tyckte vi det såg aktuellt ut och bestämde oss för att öppna i det läget där borta också, säger Dean Lee, som menar att etableringen kan komma att resultera i 20-30 nyanställningar.

Så sent som i april var 24Kristianstad i kontakt med hamburgerkedjan, som då sa att det inte fanns något avtal gällande en etablering i Kristianstads nya köpcentrum.

– Burger King har just nu en mycket hög etableringstakt men det finns ännu många vita fläckar på kartan, C4 är en av dem. Dock finns inget avtalat om etablering men vi fortsätter att hålla ögon och öron öppna för möjligheter, sa Merit Öhring på företaget då.

Det är nu officiellt med fem matställen som kommer finnas i C4 Shopping. Förutom Burger King står det sedan tidigare klart att restaurangerna Sumo Sushi och Chili Wok samt kaféerna Le Croissant och Espresso House kommer finnas i köpcentrumet.

Relaterade artiklar