Laddar

KLART: Matjätten öppnar upp på Härlöv

Härlövs handelsområde får livsmedelsbutik.

delningar

Förra året meddelades det att Svenska Handelsfastigheter köpt upp flera fastigheter på Härlövs handelsområde. De skulle då också ta fram en plan för att tillåta en byggnation av bland annat en livsmedelsbutik, på den tomma gräsplätt bakom byggnaden som inrymmer Intersport och Jysk.

Nu står det klart att Coop kommer att etablera sig på Härlövs handelsområde. Inflyttningen är planerad till våren 2020, då livsmedelsbutiken kommer att flytta in i nybyggda lokaler om 5000 kvadratmeter. Efter att i flera års tid kollat på en etablering i området är ett kontrakt nu i hamn.

– Härlöv är redan ett stort och fungerande handelsområde som omsätter nära en miljard kronor. Men det finns ingen livsmedel i området. Tidigare har vi inte sett var vi kunnat placera oss för att stärka platsen. Men nu får vi rätt placering och den här nya satsningen från Svenska Handelsfastigheter, som gör om den här delen av handelsplatsen, gör att vi får nya goda grannar till oss tippade över, säger Peter Mattisson, fastighetschef på Coop Kristianstad-Blekinge, och fortsätter:

– Plus att kommunen har beslutat att förbättra infrastrukturen till och från handelsområdet. Det är det som gör att vi väljer att slå till nu. Placeringen tror vi passar vår struktur som vi har i Kristianstad och även kunden.

Butiken på Härlöv kommer att bli annorlunda än de andra i kommunen. Det blir nämligen butikskonceptet ”Stora Coop” som etableras i handelsområdet.

– Vi känner att med den här etableringen blir vi kompletta här. Det är en stormarknad som vi inte har kunnat erbjuda på det här viset innan. Stora Coop är stormarknadskonceptet. Det är större och förutom livsmedel finns det en del sällanköpsvaror som gör att man samtidigt kan komplettera i vardagen.

Hur många anställningar kan det bli tal om? – Det har vi inte börjat titta på ännu. Men det brukar krävas ungefär ett 50-tal anställda för en sån här etablering.

Kommer de andra butikerna i Kristianstadsområdet att påverkas? – Det här är vårt sätt att ta oss in i stormarknaden och erbjuda det konceptet. Så det kommer inte påverka våra butiker genom nedläggningar eller minskningar. Utan det är en ren komplettering.

Svenska Handelsfastigheter meddelar att de i samband med etableringen kommer göra stora investeringar. De hintar även om att fler etableringar kan vara på g.

– Coop blir en ankarhyresgäst och etableringen är ytterligare ett styrkebesked till Härlöv som handelsplats. Vi har flera skarpa diskussioner igång med andra aktörer som vill in på området som kommer att komplettera Coop och befintliga hyresgäster, säger Staffan Unge, affärsutvecklingsansvarig, i ett pressmeddelande.

Butiken blir kedjans sjätte i kommunen. I Kristianstad finns sedan tidigare Coop-butiker i Galleria Boulevard och på Sommarlust. Dessutom har kedjan butiker i Degeberga, och Åhus.

Relaterade artiklar