Laddar

Mario Lipovac näste man att lämna IFK

Mario Lipovac flyttar till konkurrenten.

delningar

De senaste dagarna har det surrats om att mittsexan Mario Lipovac, 26, ska lämna IFK Kristianstad för konkurrenten Ystads IF. På torsdagsförmiddagen bekräftades så övergången av föreningarna.

”Det är bara att gratulera Mario till det nya kontraktet och lyckönska YIF som får en väldigt fin spelare och människa. Vi tackar Mario för härliga insatser i den orangea tröjan och hoppas att den fina formen står sig hela säsongen ut”, skriver IFK Kristianstad på sin hemsida.

Mittsexan kom till Kristianstad från Redbergslid sommaren 2016 men har nu kritat på ett tvåårskontrakt med rivalen och lämnar vid säsongslutet.

Däremot står det klart att Arnar Freyr Arnarsson, 21, stannar i IFK Kristianstad. Islänningen hade en option han kunde utnyttja men har bestämt sig för att stanna i Kristianstad även nästa år. Konkurrensen på mittsex 18/19 kommer istället för Lipovac då bestå av nyförvärven Adam Nyfjäll (Sönderjyske) och Ludvig Jurmala Åström (Tyresö).

Övergångar i IFK Kristianstad 18/19: In: Ludvig Jurmala Åström (Tyresö), Emil Hansson (Ystads IF) och Adam Nyfjäll (Sönderjyske). Ut: Albin Lagergren (Magdeburg), Tim Sörensen (Frisch Auf Göppingen) och Mario Lipovac (Ystads IF).

Relaterade artiklar