KLART: Kristianstad får en ny stadsfest

Det blir fest i Kristianstad efter ett nytt beslut av Handelsstaden Kristianstad. - Foto: Arkiv

Efter flera år utan Kristianstadsdagarna är det klart att staden får en ny fest i city. Alla i Handelsstaden är nu överens.

delningar

Från 1990-talet och fram till år 2011 arrangerades Kristianstadsdagarna, en nio dagar lång festival med tivoli, artistuppträdanden och öltält. Sedan dess har den varit efterlängtad av många invånare. Uppemot 150 000 besökare kunde komma dit årligen.

Nu är en ny stadsfestival på väg att formas med ett nytt koncept. Styrelsen i Handelsstaden Kristianstad har nyligen tagit beslutet att genomföra en fyra dagar lång stadsfest i sommar.

– Alla i handelsstaden är mycket positiva till att det äntligen blir en stadsfest! Handelsstaden arbetar mot en levande, attraktiv och stark handelsstad och detta blir en viktig pusselbit för att stärka vårt varumärke. Det känns oerhört kul att näringslivet i staden får en stadsfest att samlas kring och leva upp. Vi ser långsiktigt på detta, ett viktigt evenemang att utveckla tillsammans, säger Charlotte Svärd, verksamhetsledare handelsstaden Kristianstad. 

Stadsfesten kommer att arrangeras den 10-13 juli. Det kommer att placeras en stor scen på stora torg. Det utlovas tivoli, marknadsgata och mycket mer. Alla konserter kommer vara gratis.

– Efter ett långt samarbete över vintern så har vi fått ett Ja och det är så roligt att hela kommunen ställer sig bakom detta och att vi gör det tillsammans. Just nu håller vi på med program och samarbetspartners där vi ser att Kristianstad företags- och föreningsliv kommer in med idéer och stöd till programpunkterna. Vi vill att hela Kristianstad ska leva under dessa dagar, och vi ser även att detta kommer lyfta Kristianstad under hela sommaren, säger Kevin Andreasson arrangör för Kristianstad Stadsfest.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar