Laddar

KLART: KDFF förlänger med landslagsspelare

Ännu en spelare har förlängt med Kristianstads DFF.

delningar

Det är drygt nio år sedan Mia Carlsson, 27, anslöt till Kristianstads DFF från Vittsjö GIK. I år har försvararen slagit sig in på allvar i landslaget och nu står det även klart att hon förblir KDFF trogen. Carlsson som hade ett utgående kontrakt har nämligen kritat på ett nytt ettårskontrakt, vilket löper över 2018.

– Mia tog det efterlängtade klivit in i A-landslaget i år efter en mycket bra säsong, i en ny position som vänsterback. Hon är en klubbikon med sina nio år i klubben. En nyckelspelare både på och utanför planen. Vi ser fram emot att utveckla henne ytterligare I den nya positionen, samtidigt som hon gör sin tionde säsong i KDFF-tröjan, säger KDFF-tränaren Elísabet Gunnarsdóttir i ett pressmeddelande.

Även sportchefen Henrik Nygren uttrycker sin glädje över att Mia Carlsson förlängt med föreningen.

– Mia är en spelare som bara blir bättre och bättre. En fantastisk säsong har gjort henne till A-landslagsspelare igen, vilket hon verkligen förtjänar. Hon är en spelare som andas och lever KDFF, överallt. Vi är mycket tacksamma och glada över att vi nått en överenskommelse om ytterligare ett år i KDFF-tröjan, säger han.

Förlängningen av Mia Carlsson innebär att KDFF det senaste dygnet skrivit nya kontrakt med tre av sina nyckelspelare. På torsdagskvällen kritade som bekant Tine Schryvers och Becky Edwards på nya ettårskontrakt.

Relaterade artiklar