Laddar

BOMBEN: Jättelöftet lämnar KFC – för rivalen

Anfallaren flyttar till seriekonkurrenten.

delningar

Kristianstad FC tappar ett av föreningens absolut största löften. Anfallaren Omar Dampha, 17, lämnar föreningen för spel i seriekonkurrenten Mjällby AIF.

– Ett väldigt bra steg för Omar, väldigt bra, tycker jag. Han får en chans att konkurrera med de andra anfallarna i ett topplag i division 1 och det är en seniortrupp. Det är klockrent om man säger så. De känner till Omar väldigt bra och har följt honom ett tag, säger agenten Adnan Huseincehajic.

Hur länge har kontakten med Mjällby funnits? – Den har funnits ett tag. Jag kan inte säga exakt hur länge. Men nu sista månaden har det blivit mer intensivt. Sen accelererade det för några dagar sen.

Den gångna säsongen gjorde Omar Dampha 14 matcher och 3 mål för Kristianstad FC i Division 1 Södra. Under de sista matcherna fanns han dock inte med i matchtrupperna, då han enligt Kristianstadsbladet hamnade i konflikt med tränaren Atli Edvaldsson.

I KFC-lägret är man också förvånade över flytten. Då Serdar Dayat, fotbollsansvarig i föreningen, inte känner till att Dampha lämnat föreningen förrän 24Kristianstad informerar honom.

– Jag har sagt att han är spelare för framtiden. Men beslutet att han lämnar… Den informationen fick jag av dig. Men det är han som bestämmer och om han vill lämna är det hans beslut. Han kom inte till mig, utan han hade ett utgående kontrakt.

Enligt Serdar Dayat har några diskussioner kring 17-åringens framtid inte förts på två-tre veckor och Adnan Huseincehajic menar att det inte rådde någon tvekan om att Omar Dampha skulle lämna Kristianstad FC.

– För att hans kontrakt gick ut. Vi har inte haft kontakt med klubben om en förlängning. Det är inte mer än så.

Hur har samtalen med Kristianstad gått? – Jag vet inte vad de har tänkt men det är såhär läget är. Det bästa för honom är att gå till Mjällby. Det är inget mer än så.

Bland faktorerna som gjorde att anfallaren fortsätter sin karriär i just Mjällby AIF fanns det faktum att Omar Dampha kan bo kvar hemma hos föräldrarna, fortsätta samma utbildning och att han sedan tidigare känner flera före detta Kristianstad FC-spelare i föreningen.

Mjällbys tidigare ovisshet kring 2018 års serietillhörighet, där de i helgen förlorade i kvalet till Superettan, är inte heller någonting som spelat in.

– Det har inte spelat nån roll varken för oss eller för dem. Kontakten har funnits ett tag och de sa från första början att även om de spelar i Superettan eller stannar kvar, och då vill de gå upp nästa säsong, så vill de ha med honom på tåget, säger Adnan Huseincehajic.

Den Näsby IF-fostrade anfallarens kontrakt med Mjällby sträcker sig över tre år.

Omar Dampha: Position: Anfallare Ålder: 17 Klubbar: Näsby IF (moderklubb), Kristianstads BoIS, Kristianstads FF och Kristianstad FC Aktuell: Lämnar Kristianstad FC för Mjällby AIF

Relaterade artiklar