Laddar

KLART: Gymmet flyttar in i gallerian

De öppnar upp en andra lokal i Kristianstad. ”Nu vill vi fortsätta växa och få fler att röra på sig”, säger verksamhetschefen.

delningar

Framöver kommer besökare på Galleria Boulevard att kunna gymma. Till sommaren flyttar nämligen Friskis & Svettis in i köpcentrumet. Föreningen kommer då att öppna upp en andra lokal i Kristianstad.

– Vi känner att vi har vuxit ur lokalen som vi sitter i i dag. Vi har ökat och fick 400 nya medlemmar förra året. Nu har vi 6900 medlemmar. Vi har helt enkelt vuxit ur kavajen här. Nu vill vi fortsätta växa och få fler att röra på sig. Därför behöver vi ytterligare en anläggning, säger Jenny Karström, verksamhetschef vid Friskis & Svettis Kristianstad.

Varför blir det en flytt just till gallerian? – Vi har haft ett sug ganska länge på en lokal i centrum. Där är mycket folk som jobbar, det är stora företag och skolor. Vi har även haft önskemål från dagens medlemmar om en centrumanläggning. Vi har givetvis kollat olika aktörer och kom överens om ett hyresavtal här.

Redan i början av januari kunde 24Kristianstad berätta att ett gym ska flytta in i Galleria Boulevard. Då var det dock ännu inte offentliggjort att det blir Friskis & Svettis som öppnar upp i gallerian.

– De har en upparbetad kundkrets som de tar med sig. Det är bra på alla sätt för oss. Det innebär också att de som jobbar i gallerian kan träna under sin lunch. De kommer troligen vara på plats under sommaren, berättade Linda Borgström, centrum manager för Galleria Boulevard.

Lokalerna som gymmet kommer att ta över är belägna på baksidan av Galleria Boulevard, intill entrén vid kanalen. Med fönsterpartier ut mot vattnet, under Carlings och Kicks, kommer Friskis & Svettis att husera i lokaler på 1000 kvadratmeter.

Fram till sommaren kommer lokalen att färdigställas och renoveras, för att passa föreningen. Tills dess siktar man också på att få fler att engagera sig i Friskis & Svettis.

– Vi måste först titta på organisationen i dag. Men det är självklart att när det blir en lokal till så måste vi utöka. Vi är en fristående förening och det gäller att få fler att engagera sig i verksamheten som ledare och instruktörer, men även att få fler värdar på anläggningen. Sen kommer vi självklart titta över organisation och anställning också, säger Jenny Karström.

Till vardags huserar Friskis & Svettis i lokaler vid sjukhuset.

Något öppningsdatum är ännu inte satt.

Relaterade artiklar