Laddar

KLART: De möter IFK Kristianstad i kvartsfinal

IFK Kristianstad har nu valt kvartsfinalsmotstånd.

delningar

Våren 2017 valde seriesegraren IFK Kristianstad att möta sjundeplacerade Guif i kvartsfinalen. På onsdagskvällen upprepades så historien.

Återigen valde seriesegraren IFK Kristianstad sjuan Guif som sin kommande motståndare.

– Tycker vi gjort bra matcher mot Guif denna säsongen också och slagit dem både hemma och borta. Vi går in med en ganska god känsla och hoppas vi kan ha nytta av den internationella erfarenheten, säger sportchefen Jesper Larsson om valet, som gjordes efter 30-22-segern mot Ricoh, i direktsändningen.

För IFK:s del stod valet mellan Guif och åttondeplacerade IK Sävehof.

– Vi har en späckad kalender framför oss och vet att vi har tuffa matcher framför oss, oavsett vilka vi väljer, säger Jesper Larsson.

På spelarsidan var man rörande överens om att välja Guif, om man fick möjlighet till det. Just spelarna var i år också mer involverade i valet än tidigare.

– Mycket faktiskt. Mycket mer detta året än förra året. Vi satt i går och kollade på vilka vi kunde välja. Jag tror att alla ville möta Guif. Men det kommer bli tufft att möta Guif. Vi måste vara fokuserade men jag tror att det var ett bra val att välja Guif, säger Arnar Freyr Arnarsson.

Islänningen lyfter fram den fina statistiken som en nyckel till att man valde just sjuan framför åttondeplacerade Sävehof.

– Vi gillar att spela mot Guif. Vi har spelat mot dem tre gånger nu och vi har vunnit alla matcher. Så varför inte välja Guif före Sävehof? Jag tror det är det rätta valet att välja Guif.

I förra årets kvartsfinalserie vann IFK Kristianstad med 3-0 i matcher. Den tredje och avgörande matchen blev också historisk, då IFK Kristianstad tog sin största seger någonsin i högsta serien samt slog publikrekordet (vilket dock återigen slogs i semifinalen mot Ystads IF).

Kvartsfinalserien inleds i Kristianstad Arena på söndag. I de övriga kvartsfinalerna möts HK Malmö-IK Sävehof, Alingsås HK-Ystads IF och Lugi HF-Redbergslids IK.

Relaterade artiklar