Laddar

KLART: De köper stor fastighet nära centrum

Fastighetsbolaget Intea köper nu en stor tomt nära centrala Kristianstad. Här är planerna för framtiden.

delningar

Det statliga företaget Jernhusen har nu tecknat avtal med Intea Fastigheter AB. De ska sälja och ha ett samarbete med marken av ett 20 000 kvadratmeter stort område nära centralstationen i Kristianstad. Priset har de inte gått ut med ännu, men det kommer att vara kopplat till markstorleken på framtida byggrätt.

– Genom försäljningen skapar vi möjlighet att området utvecklas med fler centrala arbetsplatser i stationsnära läge, vilket bidrar till ett mer hållbart samhälle. Arbetsplatser i centrala lägen ökar förutsättningen att fler kan välja att åka kollektivt, säger Ann Wiberg, affärsområdeschef på Jernhusen.

Kravet för att få försäljningen att gå igenom är att detaljplanen vinner laga kraft. Det krävs också att det skrivs ett hyresavtal med polismyndigheten. Idén är nämligen att det ska byggas upp ett centrum för rättsvårdande myndigheter på tomten, det vill säga för polis och åklagare och möjligen Domstolsverket. Polishuset ligger i dag på andra sidan gatan.

 

 

Här är tomten som Jernhusen nu ska sälja.

 

Projektet med att utveckla området har drivits av Jernhusen under det senaste året. Under den tiden har de också fört diskussioner med med polis- och åklagarmyndigheterna. Nu tar har de tagit ett steg närmare att förverkliga sina planer tillsammans med Intea.

– Vi ser Kristianstad som en intressant stad att etablera oss i. Fastighetsutveckling i tidiga skeden är en del av Inteas kärnverksamhet. Möjligheten att få göra detta tillsammans med Jernhusen, som mycket framgångsrikt har lyckats genomföra många stora och svåra projekt i utmanande lägen känns inspirerande säger Christian Haglund på Intea.

Relaterade artiklar