Laddar

KLART: De får KIK möta i playoff 2

Nu har Kristianstads IK valt motstånd till den andra playoffrundan.

delningar

Andraplatsen i AllEttan innebär att två playoffrundor nu står mellan Kristianstads IK och kvalserien till HockeyAllsvenskan.

Som högst rankat lag i playoff 2 fick KIK äran att välja motstånd först. Valet föll till slut på Tranås AIF. Det kommande motståndet fick spela ett förkval, där de slog ut Hammarby och besegrade därefter Östersund med 2-1 i matcher i playoff 1.

– Det finns lite anledningar. Vi har ett revanschbegär, då de vann bägge mötena mot oss före jul. Plus att det är den bästa vägen för oss, att ta oss till Tranås, summerade Mats Lusth i den direktsända sändningen på HockeyEttan.se, varpå han la till:

– Att ta ett plan upp till Kalix eller Boden. Det är över 100 000 extra där. Man får tänka lite på det också.

Tranås-tränaren Charles Franzén:

– Vi har en bra känsla. Det är alltid skönt att bli vald och vi har en bra känsla mot Kristianstad. De har ett otroligt bra lag som vi har respekt för. Men vi ska försöka göra livet surt för Kristianstad och Lusth här.

Playoff 2 inleds på torsdag, då KIK beger sig till … Därefter väntar ett hemmamöte på lördag medan en eventuell tredje match spelas i Kristianstad på söndag.

– Nu är det det roliga som börjar. Vi kan inte påverka mer utan vi har spelarna vi har och det roliga börjar, sa Mats Lusth.

Vinnaren i mötet mellan KIK och Tranås avancerar till playoff 3, där motstånd väljs klockan 20:00 på söndag kväll.

Så spelas playoff 2 Kristianstads IK – Tranås AIF Piteå HC – Kalix HC Vimmerby HC – Visby/Roma HK VIK Västerås HK – Mariestad BoIS Kallinge/Ronneby – Bodens HF

Relaterade artiklar