Laddar

Klart: Då öppnar de nya centrumet och restaurangen

Absolut Home i Åhus öppnar den 4 augusti. - Foto: Mostphotos

Nu är det klart när det nya besökscentrumet Absolut Home och restaurangen Villan kommer att öppna. Det går redan nu att boka.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Den anrika villan i korsningen Vallgatan/Köpmannagatan i Åhus har under det senaste året byggts om till ett helt nytt besökscentrum för Absolut Vodka. Anläggningen döpt till Absolut Home beräknas ta emot tiotusentals gäster varje år. Nu står det klart att de kommer att öppna den 4 augusti.

– Det är fantastiskt roligt. Vi är förväntansfulla och väldigt stolta. Jag vet att vi har ett bra team och det kommer bli många leenden både från våra gäster och personalen. Detta är något som även kommer att gynna andra aktörer i Åhus. Besöksnäringen är en lagsport där vi drar nytta av varandra, säger Johan Trollnäs, platschef med lång erfarenhet från hotell- och restaurangbranschen.

Att göra Absolut Home till verklighet har varit ett stort projekt. Huset har genomgått en totalrenovering med helt ny inredning. Tre våningar högt är nu besökscentrumet med restaurang och bar i bottenplan.

De guidade turerna kommer att vara huvudattraktionen. Här kommer besökarna att tas med bakom kulisserna och se hur vodkan tillverkas. Företagets anrika historia kommer att läras ut. Redan nu går det att boka en guidning via Absolut Homes hemsida.

– Vi har en spännande historia och den vill berätta om. En del är konceptet "One Source" där vi visar hur produktionen går till från ax till flaska. Vi har lokala leverantörer och använder vattnet här i Åhus till att tillverka vodkan.

– Den andra delen är "One Community" som visar hur viktiga alla människor är för oss, både medarbetare och alla som bor i Åhus. Det kommer att bjudas på en 90 minuter lång guidad tur, säger Johan Trollnäs.

En del i rundturen kommer att gå in i destilleriet där portarna öppnas rakt in i produktionen. Det är en del i varumärkets motto att de inte har något att dölja, något som också visade genom en kampanjfilm tidigare under vintern. Dessutom får besökarna lära sig att blanda goda cocktails.

Under premiäröppningen kommer även den nya restaurangen att slå upp portarna. Maten i restaurang Villan kommer att reflektera den svenska mattraditionen med meriterade kocken Fredrik Wallgren som restaurangchef.

– Konceptet är sydsvensk mattradition i en modern tappning. Det kommer att vara en säsongsbetonad meny med råvaror från lokala producenter. Där kommer att finnas 40 sittplatser inomhus och lika många i en uteservering, säger Johan Trollnäs.

Relaterade artiklar