Laddar

KLART: Årets Skåning 2018 är korad

Andreas "Granen" Granqvist är årets skåning. - Foto: Bildbyrån

Petade både Zlatan och Kikki Danielsson.

delningar

Andreas Granqvist är inte bara hela Sveriges landslagskapten, han är framförallt skåning och efter bragderna med landslaget så kan han nu stolt titulera sig som Årets Skåning 2018, rapporterar Kvällsposten.

– Det känns jätteroligt. Jag är otroligt stolt över att få utmärkelsen, säger Granqvist till tidningen.

Priset som delas ut av Kvällsposten tillsammans med Skåneländska stiftelsens dag har delats ut sedan 1967. Tillsammans nominerar de sex eller sju kandidater varje år som sen Kvällspostens läsare får rösta om.

Motiveringen till Årets Skåning 2018 lyder:

”Andreas Granqvist har efter sina fotbollsframgångar blivit "Super-Granen" med hela svenska folket. En kämpe, ledare och god förebild för både fotbollsspelande ungdomar och för Skåne. Han har kallats för "landsfader", och med sitt uppoffrande sätt på fotbollsplanen utmärker han sig som en perfekt ledare för det svenska fotbollslandslaget. Dessutom flyttar han hem till Skåne och familjen. Sveriges främste fotbollsspelare och en värdig representant för Sveriges sydligaste landskap – Andreas Granqvist är Årets Skåning!” 

Andreas Granqvist kommer att ta emot priset under Skånes flaggdag i Balders Hage, Staffanstorp på söndag den 15 juli klockan 13.00.

Relaterade artiklar