Laddar

Klara för nedflyttning: ”Inte kunnat göra mål”

Hög spelaromsättning och ineffektivitet ligger bakom nedflyttningen. ”Vi har inte kunnat göra mål”, säger tränaren.

delningar

Efter tre säsonger i division 4 får Åhus Horna BK kommande säsong åter ta nya tag i division 5. För trots att tre omgångar återstår i den östra fyran är Åhus Horna redan nedflyttningsklart. Helgens förlust mot Hjärsås/Värestorp, samtidigt som Hanaskog vann, innebär att det nu skiljer tolv poäng upp till kvalplats.

– Vi har varit väldigt lama vid målet och inte kunnat förvalta våra chanser. I nästan alla matcher har vi haft de första lägena men vi sätter dom inte. Då gör motståndaren mål och det blir uppförsbacke, säger Åhus Horna-tränaren Sergio Gonzalez och fortsätter:

– Sen har vi inte kunnat spela med en kontinuerlig elva. Då blir det svårt att följa en plan. Om man tränar en vecka på ett sätt, sen kommer det avvikelser. Det har varit lite rörigt. Vi visste att det skulle bli så men har ändå kämpat på – men nu blev det som det blev.

Bakom förändringarna ligger att flera spelare valt att lämna laget. Redan inför säsongen hade man tunga spelartapp och under densamma har jobb och motivation gjort att än fler försvunnit. Någonting som inneburit att man fått skola om spelare och lyfta upp flera från juniorlaget och P15-laget.

Strax innan sommaruppehållet förstod Sergio Gonzalez att det skulle bli svårt för Åhus Horna att klara kontraktet. I de två sista matcherna innan sommarvilan förlorade Åhus nämligen mot Snogeröd och Hanaskog – vilka innehar de två kvalplatserna – något som innebar att avståndet uppåt växte.

Trots den svaga säsongen, där Åhus Horna inte mäktat med mer än sju poäng på 19 matcher, menar tränaren att det finns saker och ting att ta med sig.

– Det är att spelarna ändå har följt en plan. Även om vi inte riktigt räckt till där framme och inte varit farliga där så har de lärt sig lite mer om fotboll. Det är inte bara att springa efter en boll.

– Sen den här kämparglädjen som de alltid har. De ger inte upp, även om det varit motvind och uppförsbacke. Nu är det ju klart att vi spelar i femman nästa säsong men jag tror nog samtliga kommer ställa upp  och spela de tre resterande matcherna, jag tror inte nån kastar in handduken nu, säger Sergio Gonzalez.

Än så länge är det oklart om Sergio Gonzalez fortsätter i Åhus Horna, då han kommer träffa styrelsen för ett möte gällande framtiden under onsdagen. Klart är att Gonzalez själv vet vad han vill.

– Jag hoppas få stanna och göra det bättre än det gick nu. Trots att vi inte gjort så mycket mål som vi borde har vi spelat förhållandevis bra. Vi har lyckats följa en idé. Det hade varit roligt att fortsätta med det arbetet, men vi får se vad som händer, avslutar Åhustränaren.

Åhus Horna avslutar säsongen med matcher mot Hanaskog, Simrishamn och Osby.