Laddar

Klar seger när IFK tog andra raka

IFK Kristianstad bärgade säsongens andra raka seger. ”Resultatet är jag väldigt nöjd med men jag är inte nöjd med prestationen”, säger Ola Lindgren.

delningar

Efter en tajt första halvlek mellan IFK Kristianstad och det förhandstippade bottenlaget HK Aranäs – där det som mest skilde tre mål mellan lagen – kunde IFK Kristianstad gå till halvtidsvila i en 13-11-ledning hemma i Kristianstad Arena.

– Vi hade väl en ganska klar matchanalys framför oss från början. Dra ner tempot så mycket som möjligt och göra Kristianstad så frustrerade som möjligt. Jag tycker vi lyckas ganska bra i första halvlek, säger Aranäs-tränaren Toni Johansson.

I den andra halvleken var det dock Aranäs som drog på sig utvisning efter utvisning, något Kristianstad prenumererat på i första. Med ett numerärt övertag såg hemmalaget snabbt till att rycka ifrån och kunde kontrollera halvleken helt och hållet. Siffrorna stannade till slut vid 29-18 – där Aranäs fick nöja sig med sju mål framåt i den andra halvleken, sedan sommarförvärvet Richard Kappelin stått för flera räddningar.

– Det man kan vara nöjd med är kanske resultatet och vinna med elva, utan att man kanske inte presterar så som man önskar från en tränares sida, säger IFK Kristianstad-tränaren Ola Lindgren.

Inte heller matchens gigant, Stig Tore Moen Nilsen, var nöjd med laginsatsen.

– Jag tycker vi spelar alltför dåligt försvarsspel. Mycket slarv, tekniska fel, felpassningar och mycket klagande på domarna. Men vi skärper oss lite och tar segern, säger norrmannen.

Likt i premiären mot HIF Karlskrona var det en skakig första halvlek som följdes upp av en bättre andra. Trots de fyra poängen är det två prestationer som inte faller tränaren i smaken.

– Det är en lång säsong och vi kan inte spela champagnehandboll i sju månader eller i varje match, det är jag medveten om. Men jag vill i alla fall se lite mer. Det känns lite bekvämt och det känns som om man hämtar hem två poäng innan man spelat om det, säger Ola Lindgren och pekar även på att man inte nyttjar man-man-spelet i den mån som önskas.

Segern var IFK Kristianstads andra raka för säsongen och innebär även att IFK:s svit nu är uppe i 48 raka segrar mot svenskt motstånd i Kristianstad Arena.

Handbollsligan IFK Kristianstad 29-18 HK Aranäs Mål: Stig Tore Moen Nilsen (8), Albin Lagergren (5), Tim Sörensen (5), Johannes Larsson (3), Olafur Gudmundsson (2), Viktor Hallén (2), Gunnar Stein Jonsson (1), Helge Freiman (1), Mario Lipovac (1) och Philip Henningsson (1). Publik: 4 011, Kristianstad Arena Tabell: Här

Relaterade artiklar