KIK vägrar att förlora mot Nybro i Nybro

Laget studsade tillbaka efter förlusten senast: "Vi ville vinna extra mycket i dag".

delningar

Kristianstads IK verkar trivas extra mycket i Nybro. Laget hade inför fredagskvällens drabbning 13 raka vinster på bortaplan mot just Nybro och den sviten förlängdes efter 60 minuters spel.

– Vi har en förmåga att spela bra här och framförallt vinna matcherna, säger matchens gigant Joel Gistedt och fortsätter.

– Det är alltid lika skönt att åka härifrån med en seger i bagaget.

Efter förlusten senast i derbyt hemma mot Kallinge/Ronneby studsade KIK tillbaka ordentligt i matchen mot Nybro Vikings. Fredrik Hansson satte 1-0 i slutet på första perioden, William Pethrus kontrade in 2-0 efter att ha suttit i utvisningsbåset några sekunder tidigare och Robin Sterner avslutade målproduktionen för KIK när han satte 3-0 i spel fem mot tre. Men det var en annan person som spelade huvudrollen i fredagskvällens match, nämligen målvakten Joel Gistedt.

Av 32 avlossade skott räddade Gistedt 31 av dem.

– Jag tycker vi gör några viktiga mål och får en 2-0 ledning att gå på. Sedan tycker jag att vi är rätt stabila i boxen och spelar tight, säger han.

Ni verkar trivas mot Nybro Vikings – 14:re raka segern i just Nybro.

– Jag visste inte att vi hade 14 raka segrar här men det är klart. Ligger det i luften för de flesta så kanske man känner att vi kommer vinna ändå. Sedan tyckte jag att vi ville vinna extra mycket idag efter förlusten senast. Därför tror jag att vi får dem här poängen med oss hem, säger han.

För egen del stod du återigen för en imponerande insats – vad ger du dig själv för betyg?

– Jag får vara rätt nöjd. Det var några farliga chanser i varje period så det var skönt att nypa dem och ge laget en chans att vinna här ikväll. Det är väl det man försöker göra som målvakt, säger Gistedt.

Hur viktig var den här segern i jakten på en allettanplats?

– Jag tror den var oerhörd viktig för oss och känna att vi vinner igen efter en tung förlust senast. Nu är vi absolut med i racet och sitter i en situation som vi själv kan styra över, avslutar han.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar