Laddar

KIK upp i serieledningen efter vinst mot Vikings

Kristianstad vann den jämna seriefinalen mot Nybro Vikings med 4-1.

delningar

730 personer hade tagit sig till Liljas Arena för att bevittna den tidiga seriefinalen mellan Nybro Vikings och Kristianstad. Efter två jämna perioder avgjorde gästerna från Kristianstad mötet när Nybrospelaren Kim Runermark stod för en riktig black out i egen zon.

– Det var konstigt mål. Nybrospelarna slutade spela så Rasmus snappade upp pucken och la in den till mig så jag kom helt fri. Det var bara att skjuta direkt och den gick stolpe in så det var skönt, säger 3-1 skytten Simon Norberg.

Det var annars en jämn match som utspelade sig i Liljas Arena. Gästerna Kristianstad gjorde matchens första mål efter dryga sju minuters spel. Poängligaledaren Fredrik Hansson hittade nätmaskorna bakom Nybromålvakten Alexander Johansson och 1-0 var ett faktum.

Efter en onödig puck out-utvisning i slutet på första perioden kunde hemmalaget Nybro Vikings kvittera till 1-1 genom Martin Olsson.

I den andra perioden stod matchen och vägde. Hemmalaget Nybro Vikings försökte överlista Joel Gistedt i Kristianstadsmålet men målvakten hade bestämt sig för att stänga igen butiken.

Istället kunde KIK-backen Niklas Lindmark, efter att ha snappat upp pucken i offensiv zon, lirka upp den i Alexander Johanssons högra kryss.

I den tredje perioden var det Kristianstad för hela slanten och hemmalaget Nybro Vikings skapade inte det trycket som krävdes för att väcka liv i matchen. Istället kunde gästerna göra både 3-1 och 4-1 genom Simon Norberg och Mikael Johansson.

– Det är såklart skönt med tre poäng. Vi gör ingen supermatch direkt men det är ändå skönt att vi kan vinna tillslut, säger Norberg och fortsätter.

Vi hade tålamodet och körde på. Vi spelade på i tredje perioden och det kändes som att de inte orkade med i vårt tempo.

Ni gör en stark defensiv match och släpper inte mycket bakåt – var det något ni hade pratat om inför matchen?

Vi har tränat mycket på defensiven och vill spela kompakt. Tanken var att gå ut och överbelasta, vinna pucken och gå till anfalla därifrån.

Femte raka trepoängaren för er. Det verkar som att segertåget har börjat rulla?

Det har känts bra. Vi har fyra jämna femmor och alla jobbar stenhårt varje dag. Det är roligt när vinsterna trillar in, avslutar Simon.

I och med vinsten tog Kristianstad över serieledningen i hockeyettan södra.

Text: Faton Pasho

Relaterade artiklar