Laddar

KIK-tränaren: ”Perfekt genomförd match”

Mats Lusth var mycket nöjd efter Kristianstads IK:s seger. ”En perfekt genomförd match tycker jag”, säger tränaren.

delningar

När Kristianstads IK tidigare i höstas ställdes mot Grästorps IK blev det en seger med femmålsmariginal – i form av 7-2-resultatet. När lagen återigen möttes på lördagen blev det en ny femmålsseger.

Borta i Grästorp lyckades KIK nämligen ta en 5-0-seger. En som var nöjd efteråt var Mats Lusth – som hyllade kollektivet.

– En perfekt genomförd match tycker jag. Alla lagdelar och alla zoner gjorde det bra. Det var skönt med en sån match där spelet släppte. Det var roligt att se dem spela. De hade fokus, bra fart och många bra kombinationer. Det kunde blivit mycket fler mål faktiskt. Jag är riktigt nöjd med insatsen de gör i dag, säger KIK-tränaren efter matchen.

Vad var det som gjorde att det släppte i dag? – Det är svårt att sätta fingret på nånting. Det har ju hackat litegrann tidigare. Vi har haft bländande stunder i matcher, samtidigt som vi haft motsatser under matcher. Det har hackat och vi har slarvat och bjudit på mål. Men i dag var det klockrent i 60 minuter, säger Mats Lusth.

Trots storsegern var ställningen bara 2-0 till Kristianstads IK efter de två första perioderna. Varpå det släppte ordentligt i den tredje och avslutande perioden, med tre mål.

– Han hade väl både tur och skicklighet målvakten. Han var deras överlägset bäste spelare och höll nere siffrorna där. Men vi fortsatte trumma på och trumma på. Han orkade inte stå emot till slut.

Medan Robin Wallin imponerade i Grästorpsmålet behövde inte Joel Gistedt i KIK-målet förta sig alltför mycket under lördagseftermiddagen.

– Det var en ganska otacksam match för han. Långa stunder var han sysslolös. Men jag tycket inte spelarna bjöd på några chanser heller. Sen fick de ju några, då det är klart att motståndaren får nån chans. Men det inget vi bjöd på. Utan de gick jobba till sig några lägen där, men det var inte många.

I målprotokollet för KIK återfanns tre spelare. Då Mikael Johansson, 22, som anslöt från Troja/Ljungby inför säsongen, fick göra ett hattrick.

– Kul för han och kul för hela den kedjan. De pumpar alltid på i match efter match. Det är mycket energi i den kedjan. Så det är kul att de får lite utdelning också.

Kristianstads IK är efter segern fortsatt tvåa i den södra hockeyettan, fem poäng efter Kallinge/Ronneby som under lördagen kammade noll mot Nybro Vikings.

Hockeyettan Grästorps IK 0-5 Kristianstads IK (0-1, 0-1, 0-3 ) Målen: 07:36 0-1 Fredrik Hansson (Johan Skinnars och Måns Hansson), 37:43 0-2 Mikael Johansson, 46:53 0-3 Mikael Johansson (Fredrik Lindblom och Acke Ringström), 58:00 0-4 Mikael Johansson (Herman Hansson och Tobias Björklund) 59:07 Viktor Holmkvist (Daniel Andersson och Viktor Wahldén) Skottstatistik: 18-45 (4-15, 10-14, 4-16) Utvisningar: GRÄ: 4×2 KIK: 1×2 Domare: David Gustafsson Publik: 281, Åse & Viste Arena

Relaterade artiklar