Laddar

KIK-stjärnans hyllning: ”Han är en underbar kille”

KIK-stjärnan hyllar kollegan inför hockeyderbyt. "Han har en stor del i det mesta", säger han.

delningar

Att Kristianstads IK skulle ligga utanför Allettan-plats inför derbyt mot Tyringe var det inte många som trodde. Inte laget målvaktsstjärna Joel Gistedt heller.

– Nej, men det ser man väl på tabellen. Vi är inte där vi vill vara. Det har gått väldigt upp och ner och blandat bra saker med mindre bra. Det är inte riktigt den här stabiliteten som vi velat ha, säger Joel Gistedt.

Vad tror du att det beror på? – Om jag ändå visste det… då hade jag sagt det. Man har varit med om det mesta men det är svårt att peka på vad det är. Vi vill ju att det ska vara stabilt och jag tycker att vi gör vårt bästa för att det ska vara så. Det är små detaljer som ska hamna rätt.

Går det att jämföra med förra hösten? – Det är så svårt. Vi har ett halvt nytt lag. Jag tror att det är farligt om man börjar jämföra för mycket också. Vi är en helt ny grupp och det är vi som ska göra det. Det är något vi måste hitta inom oss själva.

För Gistedt själv har det under inledningen sett stabilt ut, även om han byttes ut i förlusten mot HC Dalen för en dryg vecka sedan.

– Jag tycker ändå det har känts rätt bra. Förra året behövde jag inte göra så mycket första halvåret. Då var det mest kolla på och göra någon räddning här och där, säger han och fortsätter:

– Det har varit lite mer att göra i år. Men jag tycker ändå det känts okej. Förra matchen är det någon jag inte ser och har jag en bättre dag kanske jag tar någon av dem.

I matchen mot HC Dalen kom Joakim Strandberg och fick därmed göra säsongsdebut. Och Gistedt hyllar Strandberg.

– ”Strazz” gick in och spelade bra och är förbannat duktig. Jag vet att jag måste spela bra för att ”hålla honom borta”.

Känner du dig säker på att du ska spela varje match? – Nej, det gör jag inte. Utan gör allt jag kan för att få spela. Jag vill ju spela så mycket som möjligt. Det vill ju ”Strazz” också och jag vet hur bra han är. Det gäller att vara på tå.

Hur fungerar samarbetet med Joakim Strandberg? – Jättebra! Han är en underbar kille och stöttar mig i vått och torrt. Jag försöker göra samma sak till honom. Han har verkligen en stor del i att det gick så bra förra året. Vi tävlar på träning och han är otroligt positiv. Han har en stor del i det mesta.

 

 

Relaterade artiklar