KIK:s ordförande gav besked i livesändning

Kristianstad IK kommer att få spara pengar för att klara sin ekonomi, ifall de lyckas rädda klubben från en konkurs.

Kristianstad IK arbetar hårt för att undvika en konkurs. Men för att klara ekonomin i framtiden måste de dra i handbromsen.

delningar

En vecka efter att Skatteverket begärt att försätta Kristianstad Ishockeyklubb (KIK) i konkurs har hundratusentals kronor säkrats. Av skatteskulden på 1,36 miljoner kronor har minst 60 procent av summan samlats in. Det framgår av grafik på KIK:s hemsida.

Av dessa pengar kommer cirka 29 000 kronor från den Instagram-insamling som J18-laget gjorde inför matchen mot Trelleborg. De vann med siffrorna 12-1. Därmed gjorde inte bara en stor prestation på isen, utan även till förmån för klubbens ekonomi.

Under helgen gjorde ordföranden i KIK, Christian Falk, en livesändning där han berättade om det aktuella läget. Hela videon ser du här.

– Vi befinner oss i en ganska svår sits. Det har varit en turbulent vecka med mycket spekulationer. Vi tog en budget med vissa besparingar för ett år sedan. Ungefär samtidigt kom det in en extern finansiär och lite av de medlen tog vi med i budgeten. Tyvärr har den utbetalningen blivit förskjuten, vilket har gjort att vi fått likviditetsproblem under hösten, sade ordföranden.

Klubben har en historia med ekonomiska svårigheter. I årsredovisningen för det brutna räkenskapsåret 2015/2016 var det egna kapitalet minus 638 000 kronor. I somras hade det underskottet ökat till 1,4 miljoner kronor. Även resultatet landade kraftigt på minussidan.

Skatteverket har inte velat svara på ifall konkursansökan kommer dras tillbaka, om skatteskulden betalas. Ärendet är enligt deras pressavdelning belagt med sekretess så länge de inte tagit några formella beslut.

Klubbens styrelse är dock förhoppningsfulla och hyllar både fansen och sponsorerna för att de gått in med pengar.

– Det kommer att krävas ett hårt arbete från oss. Vi har ett par möten med företag och hoppas kunna lösa det till nästa fredag. Det är väldigt hoppfullt, säger Christian Falk i videon på KIK:s hemsida.

– Om vi löser denna akuta situationen så har vi kommit långt, men det finns väldigt mycket mer saker att göra. Vi har dragit i handbromsen och kommer att spara pengar för att klara ut detta. Långsiktigt har vi budgeterat bra för att föreningen ska få en stabil ekonomi. Det är det viktigaste just nu, fortsätter han.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar