Laddar

KIK-produkten valdes av klassisk NHL-klubb

KIK-fostrade Timothy Liljegren valdes redan i den första rundan av NHL-draften. Och det var inte vilken klubb som helst som valde 18-åringen.

delningar

Medans de flesta svenskar uppehöll sig med att fira midsommar under natten till lördag, satt en spänd Timothy Liljegren i United Center i Chicago, USA, i väntan på NHL-draften.

Den 18-årige Röglespelaren från Kristianstad hade förutspåtts bli vald i den första rundan av NHL-draften. Och runt kvart i tre svensk tid ropades Liljegren upp som nummer 17 – av den kanadensiska klubben Toronto Maple Leafs.

– Jag är så laddad. Toronto är en väldigt bra stad, med fantastiska fans. Det är en riktig hockeystad. Jag ser verkligen fram emot att vara i Toronto, sade Timothy Liljegren, när han intervjuades av media på plats.

Toronto Maple Leafs assisterande GM och direktör Mark Hunter är nöjd med valet av Liljegren.

– Vi gillar verkligen Timothy och tror på hans skicklighet. Han har gått lite upp och ner i år, men han kan flytta pucken. Han är en ny typ av NHL-back som kan flytta uppåt med hög fart och skapa snabba spel från egen zon.

Att Liljegren valdes som nummer 17 bekymrade inte den 18-årige talangen.

– Jag ville bara hamna hos en klubb som tror på mig och gillar mig som spelare. Jag har haft några möten med Toronto som känts bra.

Nu vill KIK-produkten spela en säsong med Rögle i SHL innan han tar klivet upp till NHL.

– Jag känner att jag behöver ett år till i Sverige för att utvecklas, framför allt efter den förra säsongen. Sedan vill jag spela i NHL.

Schweizaren Nico Haschier blev vald som nummer ett i draften av New Jersey Devils. Förste svensk att bli vald var Växjös Elias Pettersson, som valdes av Vancouver Canucks som nummer fem.

Relaterade artiklar