Laddar

KIK-produkt uttagen till TV-pucken

I den skånska truppen återfinns en Kristianstads IK-produkt.

delningar

Klassiska TV-pucken – distriktsturneringen där landets bästa 15-åringar mäter sina krafter – drar till helgen igång. Det inledande kvalspelet tar då plats i Nybro och Piteå. Ett kval Skåne dock slipper, då man redan är kvalificerade för gruppspelet i Göteborg i början av november. Trots att knappa två månader återstår tills att gruppspelet kickar igång är truppen redan släppt. En trupp där Kristianstads IK-fostrade Hugo Nilsson, 15, tagit plats.

– Det känns jättebra. Skitkul, säger Hugo Nilsson när 24Kristianstad når forwardstalangen.

Var det väntat att du skulle komma med? – Nja. Jag har varit med ända från början. Alla steg – i Tjeckien och i Aprilcupen. Så jag har haft lite fördel av det. Men man har varit pirrig som fan nu inför det slutliga beskedet.

Hur ska det bli att spela TV-pucken? – Det kommer bli ett minne för livet. Något man strävat efter sen man började spela hockey. Man har ju kollat varje år på tv, så det kommer bli roligt.

Till vardags huserar Hugo Nilsson i Malmö Redhawks, vilka han bytte till inför fjolårssäsongen, då han lämnade moderklubben Kristianstads IK.

– Kände väl att där var många i min ålder som slutat och vi hade inget direkt lag kvar. Sen ville jag testa på något nytt och ta hockeyn ett steg längre, förklarar 15-åringen.

För Skånes del väntar Örebro, Ångermanland och ett kvallag i gruppspelet av TV-pucken. En turnering som Hugo Nilsson tror att skåningarna har goda chanser i.

– Jag tror vi har bra chanser. Vi var iväg på Aprilcupen och den vann vi, det var väldigt många år sen Skåne gjorde det. Sen var vi i Åkersberga förra helgen och där gick det också bra för oss. Så jag tror vi har bra chans att komma långt faktiskt.

Slutspelet i TV-pucken tar plats 1-5 november.

Namn: Hugo Nilsson Ålder: 15 Bor: Åhus Familj: Mamma, pappa och lillebror Gör: Går i nionde klass på Sånnaskolan i Åhus Klubbar: -2016 Kristianstads IK, 2016- IF Malmö Redhawks. Position: Forward

Relaterade artiklar