KIK nära att klara av akuta skatteskulden

Hemmaarenan för Kristianstad Ishockeyklubb. - Foto: Arkiv

På torsdag kommer Skatteverket och KIK att förhandla om en eventuell konkurs. Målet är att kunna betala av skulden redan på tisdag.

delningar

På torsdag den 7 februari är konkursförhandlingen för Kristianstad Ishockeyklubb planerad i Kristianstad tingsrätt. Bakgrunden är att föreningen har skulder till Skatteverket och Kronofogden på 1,36 miljoner kronor. Samtidigt visar en utredning att det saknas tillgångar för att täcka de skulderna.

Cirka två veckor efter konkursansökan lämnades in, har klubben nästan samlat in tillräckligt med pengar för att täcka skatteskulderna. Den senaste uppdateringen från i lördags visar att 1,24 miljoner kronor hade säkrats. Av dessa kommer över 125 000 kronor från privatpersoner och resten från sponsorer.

Klubben gör nu en kraftansträngning för att nå upp till målet på totalt 1 361 766 kronor. Under helgen skrev de följande på facebook: "Vi är oerhört tacksamma för ert stöd och är väldigt hoppfulla om att klara att betala in hela summan senast på tisdag".

Skatteverket har inte velat uttala i sig i det enskilda ärendet med hänvisning till sekretess. På sin hemsida skriver de dock generellt om vad som krävs för att de ska ansöka om konkurs. Ett av syftena är som en indrivningsåtgärd för att staten ska få sina pengar. Ett annat syfte är att en ökad skuldsättning ska stoppas.

Det finns ett exempel senast från i mars förra året då HK Drott begärdes i konkurs av Skatteverket. Klubben hade ekonomiska bekymmer, men efter att de betalade in 370 000 kronor så drog myndigheten tillbaka sin konkursansökan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar