Laddar

KIK-lånet efter blixtcomebacken: ”Jäkligt kul att vara här”

Han spelade med KIK de två inledande matcherna, sedan återvände han till Troja-Ljungby. Nu ser han framemot fortsättningen i Kristianstad.

delningar

Tobias Törnkvist lånades in i de två inledande matcherna i allettan, därefter återvände han till Troja och var med i matchen mot Modo för en dryg veckan sedan. På lördagskvällen stod det klart att han skulle återvända till KIK – och i mötet mot Valbo var det med besked.

– Troja spelade i går, efter det tog vi ett snack. Jag åkte ner hit sen i går kväll, säger Tobias Törnkvist.

Vad är sagt nu? – Tillsvidare. Det känns jättebra för mig, då får jag spela mycket och få tillbaka självförtroendet. Jag tycker det är jäkligt kul att vara här faktiskt. Nu får jag spela här i Kristianstad och det är det bästa för mig just nu.

Törnkvist stod för en fin insats och noterades för en assist i samband med KIK:s 3–0-mål.

– Det är kul att spela mycket, men för min egen del tycker jag att det är ganska svårt när matcherna rinner iväg så här… jag spelar mycket på känslor och är en känslospelare. Det blir inte så mycket känslor om man vinner med 8–0, säger Tobias Törnkvist och fortsätter:

– Men det är kul. Gubbarna spelar jäkligt bra och det var mycket snygga mål.

Mats Lusth har komponerat ihop Törnkvist tillsammans med det andra Troja-lånet Elias Edström och Marcus Sirén. Och det är en kedja som trivs tillsammans.

– Jag vill ju gärna ge dem ytor, köra runt och tackla och så vidare. Det är tur att jag har de två som är så skickliga bredvid mig, säger Törnkvist.

KIK-tränaren är nöjd med den nykomponerade trion.

– Jag hoppas att vi får ha honom (Törnkvist) här en längre tid nu, så vi kan spela in honom på riktigt. Han är jobbig att möta, men behöver ha lite matchvana, säger Lusth och tillägger:

– Jag tycker hela den kedjan ser riktigt intressant ut. Man ser att det finns mycket skicklighet där. Den är bra komponerad känns det som, det är kul.

 

Allettan Kristianstads IK–Valbo HC 8–0 (1–0, 3–0, 4–0) Målen: 06.52 1–0 Elias Edström, (Marcus Sirén), 28.15 2–0 Sonny Karlsson, (Fredrik Hansson, Johan Skinnars), 32.41 3–0 Marcus Sirén, (Tobias Törnkvist, Elias Edström), 33.15 4–0 Viktor Wahldén, (Jonas Halvarsson, Daniel Andersson), 41.40 5–0 Fredrik Hansson, (Johan Skinnars, Måns Hansson), 45.15 6–0 Sonny Karlsson, (Johan Skinnars, Fredrik Hansson), 56.44 7–0 Daniel Andersson, (Sonny Karlsson, Måns Hansson), 58.34 8–0 Viktor Holmqvist, (Simon Norberg). Skottstatistik: 40–20 (12–10, 15–3, 13–7). Utvisningar: KIK: 1×2. VHC: 3×2. Domare: Jim Bergqvist. Publik: 899, Kristianstads Ishall.

Relaterade artiklar