Laddar

KIK: ”Det blir nyckeln mot Vimmerby”

KIK ställs inför säsongens tuffaste motstånd – då vet Jocke Johansson vad som blir nyckeln.

delningar

KIK har gått fram som en slåttermaskin efter plumpen i premiären. Laget har radat upp tre segrar med den imponerade målskillnaden 26–3. Men om det beror på KIK eller motståndet är för tidigt att säga, menar sportchefen Jocke Johansson.

– Vi har aldrig vunnit med så stora siffror de andra åren. Sedan om det är vi som är bra… Något är det ju. Antingen har de andra lagen haft för stor respekt för oss eller ligger vi en bit före, säger han.

I eftermiddag väntar säsongens hittills tuffaste motstånd när svårspelade Vimmerby kommer till Kristianstad. Johansson vet vad som blir nyckeln.

– Det är defensiven. Gör man det bra så kommer det andra.

Ni har vunnit stort sista tiden. Det är ingen risk för hybris? – Nej, absolut inte. Det kommer bli skittufft mot Vimmerby, och det är oftast underhållande matcher.

Viktor Holmkvist är tillbaka i laget och går in i fjärdekedjan tillsammans med Daniel Andersson. Däremot är Malte Sjögren fortfarande sjuk och spelar inte mot Vimmerby. Inte heller Zeke Back finns med i laguppställningen. Han har återvänt till Mörrum som spelar seriepremiär på söndagen.

 

HockeyEttan Kristianstads IK–Vimmerby HC Ishallen 15.00 Laget: Roger Olsson, Malte Sjögren, Sonny Karlsson och Jonas Halvarsson saknas på grund av skador och avstängningar. Joel Gistedt vaktar kassen.

Relaterade artiklar