KIK begärs i konkurs med miljonskuld

Kristianstad IK:s arena. Klubben begärs i konkurs. - Foto: Arkiv

Hockeyklubben Kristianstad IK kommer att begäras i konkurs. Det beskedet ger sajten Hockeynews.

5 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Hockeyklubben KIK som bildades på 1960-talet kommer under tisdagen att begäras i konkurs av Skatteverket. Det skriver Hockeynews. Ett mejl har skickats ut till spelarna om beskedet. Enligt ordföranden Christian Falk uppges dock den ekonomiska situationen vara under kontroll.

– Situationen i stort är så att vi behöver få in 1,3 miljoner för att kunna betala våra skulder. Och vi har satt upp en lösning att vi ska ha det inom en månad. Vi har redan nu fått in över 700 000 kronor och det är utan att vi ens varit i kontakt med hälften av sponsorerna, säger Christian Falk till Hockeynews.

Spelarnas löner kommer att fortsätta betalas ut som vanligt trots en väntad begäran om konkurs. Även tidigare har klubben haft svårigheter med ekonomin. Kronofogden har tagit 20 oanvända hockeyklubbor och en slip i beslag som nu auktioneras ut.

– Jag hoppas fortfarande att de här finansiärerna löser det under februari månad, men det är inget som vi räknar med nu. Det ska vi lösa utan deras hjälp. Men får vi dessutom deras hjälp så ser det riktigt, riktigt bra ut för föreningen i framtiden, säger Christian Falk.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar